El Suprem dona 10 dies a les defenses dels líders independentistes perquè presentin els seus escrits

Aquest és l'últim pas abans que s'anunciï la data d'inici de judici oral en la causa contra l'1-O

Façana principal del Tribunal Suprem
Façana principal del Tribunal Suprem | Javier Barbancho/ACN
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:03h
El Tribunal Suprem atorga 10 dies a les defenses dels presos polítics i acusats en la causa contra l'1-O perquè presentin els seus escrits de qualificació. Aquest és l'últim pas abans que s'anunciï la data d'inici de judici oral, després que a principis de novembre ja presentessin els seus escrits d'acusació la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i el partit ultradretà Vox que actua com a acusació popular. 

L'alt tribunal ha informat del termini a traves d'una providència, i ha avisat els advocats de les defenses que, conjuntament amb els seus escrits, també hauran de fer extensiva la llista dels testimonis que proposen de cara al judici, amb una breu justificació del sentit i finalitat de cadascun d'ells. 

En els seus escrits de defensa, els advocats dels presos polítics i la resta d'acusats en la causa preveuen demanar la seva lliure absolució, a l'entendre que es tracta d'un judici polític. No obstant això, la Fiscalia manté que hi ha rebel·lió, i reclama fins a 25 anys de presó per a Oriol Junqueras, 17 anys de presó per als Jordis i Carme Forcadell, i 16 de reclusió per a la resta de dirigents empresonats. 
 

Providència del Suprem que dona termini a les defenses per presentar els seus escrits by naciodigital on Scribd