VÍDEO El rap de l'Ajuntament de Barcelona contra la violència masclista

L'Ajuntament presenta la campanya «El futur no és masclista», adreçada els joves i especialment als nois

L'Ajuntament ha presentat la campanya «El futur no és masclista »
L'Ajuntament ha presentat la campanya «El futur no és masclista » | Ajuntament de Barcelona
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:17h
Els joves són el públic al qual l’Ajuntament espera arribar amb la nova campanya municipal contra el masclisme, "El futur no és masclista" presentada sis dies abans del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebrarà el 25 de novembre.
 
Amb aquest lema, el consistori espera que el missatge qualli, especialment entre els nois. “Quan som nosaltres que patim polítiques patriarcals o violència, massa habitualment les campanyes van dirigides a les dones; cal canviar el model i hem d’interpel·lar a tothom per tenir relacions basades en la llibertat i el respecte”, ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau.


Una xifra que s'ha doblat

De 6.719 el 2014 a 11.769 el 2018. En quatre anys, el nombre de dones que han acudit als Punts d’Informació i Assessorament a les Dones (PIADs) a Barcelona s’ha doblat i, segons xifres de l’Ajuntament durant el mandat s’han fet un total de 29.000 intervencions. Només enguany, s’estan atenent 5.000 dones i persones de l’entorn familiar pel conjunt de serveis d’atenció a la violència masclista municipals. Unes dades que el govern d’Ada Colau emmarca en l’increment de pressupost i recursos per a polítiques feministes des que Barcelona en Comú va entrar al consistori.

Avui l’Ajuntament ha fet balanç del pla d’abordatge integral de la violència contra les dones aprovat el 2015. Des d’aleshores s’han invertit 22,46 milions, s’ha doblat el pressupost anual (de 4,8 a 9,2 milions) i s’han incrementat en un centenar les places d’acollida en pisos i cases, arribant a les 204. A més, s’han internalitzat el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida Jove (SARA) i els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIADs).

30.000 atencions durant les nits de festa
Les atencions relacionades amb diferents tipus de violència masclista també han estat moltes als punts lila. Durant les festes de la Mercè, la Lali Jove, les festes majors dels barris o les nits de festa al front marítim s’han atès 30.000 noies. La majoria, segons la regidora de Feminismes Laura Pérez, relacionades amb dubtes de les joves sobre les seves relacions amb nois. Pérez, però, també ha destacat el paper dissuasiu dels estands per evitar situacions d’assetjament.
Arxivat a