Ciutadans exigeix a Sánchez que es comprometi a no indultar els líders independentistes

El Congrés debatrà dimarts una moció presentada pel partit de Rivera per impedir un possible indult

Albert Rivera i Inés Arrimadas, en un acte de Ciutadans a Barcelona.
Albert Rivera i Inés Arrimadas, en un acte de Ciutadans a Barcelona. | Josep M. Montaner
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:32h
Ciutadans ha exigit a Pedro Sánchez que el seu govern es comprometi a no indultar els dirigents sobiranistes empresonats. Així ho ha anunciat la portaveu de l'executiva del partit, Inés Arrimadas, al final de la reunió de la comissió permanent de la formació taronja. Arrimadas s'ha referit  a "les hipoteques contretes amb els partits separatistes per Sánchez". Fins al moment, ha dit, el president espanyol no ha rebutjat de ple aquesta possibilitat d'indult.

Per això, Ciutadans ha presentat al Congrés una moció en contra dels indults que es debatrà demà.  "Tots els espanyols veuran què fa el PSOE", ha manifestat Arrimadas-, per qui "no pot haver privilegis pels polítics que han posat en escac la nostra democràcia i han trencat les famílies". En una intervenció de marcat caire electoralista, mirant a les eleccions andaluses del 2 de desembre, la portaveu de Ciutadans ha anunciat que dissabte faran una concentració a Madrid en contra de l'indult i per garantir "la igualtat", ja que aquesta s'ha de defensar "en les institucions i al carrer". .

"Repartiment vergonyós" del CGPJ

Arrimadas també ha atacat el pacte entre PSOE i PP pel "repartiment vergonyós" dels vocals del CGPJ i s'ha referit a la "pinça" entre socialistes, populars i Podem. "Ara ja sabem perquè el PP ha donat la majoria a PSOE i Podem, per intentar controlar la sala segona, que ha de jutjar els casos de corrupció del PP", ha dit la dirigent en al·lusió al watsapp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que ha considerat "gravíssim". Arrimadas ha reclamat a Pablo Casado que surti a donar explicacions amb urgència.