El PDECat activa una estratègia jurídica pròpia contra la repressió

David Bonvehí assegura que en les properes setmanes hi haurà reunions amb els encausats per traçar les línies mestres de la defensa i la resposta a les condemnes

El president del PDECat, David Bonvehí, en roda de premsa
El president del PDECat, David Bonvehí, en roda de premsa | PDECat
19 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:39h
El president del PDECat, David Bonvehí, ha avançat aquest dilluns que la formació posarà en marxa una estratègia jurídica pròpia de cara als propers mesos amb la vista posada en el procés al Tribunal Suprem contra el referèndum. En les properes setmanes hi haurà reunions amb tots els encausats i els familiars per acordar el millor camí de defensa i, de passada, començar a posar les bases de la resposta a hipotètiques condemnes. 

L'executiva s'ha centrat molt en l'estratègia judicial dels propers mesos, marcada pel procés obert contra l'1-O. "La justícia no té independència respecte dels poders polítics de l'Estat, i anem d'escàndol en escàndol", ha apuntat en referència al cas d'Ignacio Cosidó. Es posaran en marxa més reunions periòdiques amb tots els encausats del PDECat, també en referència al Tribunal de Comptes. S'ha convocat els familiars i els processats que no són a la presó. "Volem saber de primera mà com s'enfoquen els propers mesos, per donar ajuda a les persones afectades", ha apuntat el dirigent del PDECat.

A aquestes cites també s'hi convocaran les persones encausades davant del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. "Volem ajudar totes les persones afectades", ha indicat Bonvehí. L'estratègia la lidera Pere Soler, que és un dels encausats pel referèndum i a qui la Fiscalia de l'Audiència Nacional demana onze anys de presó per la seva tasca com a director dels Mossos en el darrer tram de l'anterior legislatura.

Municipals i pressupostos

"Transversalitat" i "unitat" seran les dues divises principals del PDECat en les eleccions municipals, segons ha explicat el dirigent independentista. Ja hi ha 70 candidats confirmats a l'àrea de les comarques de Barcelona, i en queden 50 per proclamar. Aquest cap de setmana també s'han escollit els membres de les sectorials.

Pel que fa a la dinàmica pressupostària, Bonvehí ha demanat que els pressupostos de la Generalitat siguin entrats al Parlament, i ha reiterat la negativa dels nacionalistes a validar els comptes de Pedro Sánchez. El màxim dirigent del partit ha demanat no apujar la pressió fiscal a les classes mitjanes i tenir en compte el municipalisme.