FOTOS Ja es comença a intuir el pessebre de la Plaça Sant Jaume

El tradicional element nadalenc serà el centre d'atenció després de les polèmiques viscudes en edicions anteriors

Els preparaments del pessebre d'enguany
Els preparaments del pessebre d'enguany | Laura Estrada
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:19h
El tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona, a càrrec de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), ja comença a treure el cap. Les reixes que l'envolten deixen veure una mica què s'hi cou dins i, pel que sembla, serà una taula gegant on podrien seure-hi tots els personatges clàssics del pessebre. 

 

Els preparaments del pessebre d'enguany Foto: Laura Estrada


Cada cadira ja té el personatge assignat: s'hi veu la barretina del caganer, les ales de l'Esperit Sant, un bastó de Josep, les tres creus dels Reis Mags... Tots els personatges seuran al voltant de la taula, envoltada de llums, com si fossin estrelles. 
 

Un detall del pessebre d'enguany a la plaça Foto: Laura Estrada

 

Uns treballadors munten el pessebre Foto: Laura Estrada

 

L'atenció doncs, tornarà ben aviat a recaure en aquesta plaça que tradicionalment no només ha acollit el pessebre, sinó les polèmiques. Si les circumstàncies no canvien, estarà exposat fins a mitjans de gener, com cada any. 

Pel que fa a les polèmiques, NacióDigital us porta un ràpid repàs d'algunes de les edicions que han fet portar les mans al cap a molts barcelonins. 

Any 2004, el repartidor del butà i la pastora amb detergent

Molta gent es va escandalitzar quan va veure el pessebre amb els Reis Mags compartint escenari amb un venedor de butà, que substituïa el llenyataire, i una pastora que traginava una caixa de detergent. Alberto Fernández va catalogar aquellpessebre com una "horterada". 

Any 2005, sense caganer

Segons recull el diari ARA, un any després del detergent i el repartidor de butà, el públic va trobar a faltar el caganer. Una absència que va ser molt recordada per tothom, malgrat que el debat sobre l'ordenança de civisme era un tema candent. 

Any 2008, els arbres dels pedals

La proposta innovadora d'aquell any van ser sis avets metàl·lics que funcionaven amb pedals i que es van vendre sota el missatge de l'estalvi energètic. El cost d'aquell pessebre va ser de mig milió d'euros. 

Any 2016, les bombolles de plàstic

Només hi havia quatre úniques figures emblemàtiques del pessebre: el nen Jesús, Sant Josep, la Verge i l'àngel. La resta del decorat estava dins d'unes bombolles gegants de plàstic que van escandalitzar a molta gent. 
 

Un altre dels detalls del pessebre de la plaça de Sant Jaume el 2016. Foto: Jordi Bes


 
Arxivat a