L'AMB obre un expedient a Aigües de Barcelona i l'acusa d'amagar informació

El procediment obert per l'ens metropolità contra l'empresa que gestiona el subministrament d'aigua podria acabar amb una multa de fins a 12.000 euros

Aigües de Barcelona subministra el servei d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona
Aigües de Barcelona subministra el servei d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:14h
Aigües de Barcelona podria haver de fer front a una multa de fins a 12.000 euros per no haver entregat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) informació requerida per l'ens públic. El vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, ha explicat avui l'obertura d'un expedient a l'empresa per una infracció "molt greu" en el marc de la llei de Transparència.

Badia assegura que l'empresa del grup Agbar hauria desatès, entre el 2016 i el 2018, 20 requeriments per conèixer informacions dels seus comptes, inversions i sous dels directius. Una informació que segons l'AMB és necessària per establir la tarifa del servei d'aigua del 2019.

Aigües de Barcelona està controlada en un 15% per l'AMB. Agbar té el 70% de participacions i Criteria Caixa el 15% restant. L'empresa subministra aigua als municipis de l'àrea metropolitana i està pendent de la decisió final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la legitimitat que té per prestar el servei.

El 2016 el TSJC va anul·lar la concessió al considerar que no estava justificada una adjudicació sense concurs públic. La decisió, però, està pendent de la resolució per part del tribunal del recurs presentat per l'empresa.
Arxivat a