El nombre de beques menjador baixa per primer cop en sis anys a Barcelona

El Consorci d'Educació atribueix el descens en les ajudes per al menjador al context socioeconòmic i assegura que s'han ampliat els criteris d'adjudicació

Ortiz i Lòpez Cambray han presentat avui les dades
Ortiz i Lòpez Cambray han presentat avui les dades | A.M.
16 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:49h
Per primer cop en sis anys, la quantitat de beques menjador atorgades a Barcelona és inferior a la del curs anterior. Per ara, el Consorci d'Educació n'ha adjudicat 26.679, un 1,72% menys que l'any passat. El Consorci assegura que el descens es deu al context socioeconòmic, tot i que la quantitat de beques podria incrementar en funció de les demandes que es produeixin durant el curs.

El president del Consorci Josep Gonzàlez-Cambray i la vicepresidenta, Laia Ortiz, han insistit que la davallada de beques s'ha produït tot i l'ampliació de criteris per entregar-les. Enguany l'adjudicació de beques no s'ha limitat als requisits establerts pel Parlament i qualsevol infant que visqui en un nucli familiar que depèn d'alguna prestació ha rebut l'ajut, segons asseguren Gonzàlez Cambray i Ortiz.

18 milions de pressupost

L'últim curs en què es va registrar un descens de beques menjador va ser el 2012-2013. Aleshores se'n van entregar 15.479 i des de llavors la xifra no havia parat de pujar fins ara, tocant sostre l'any anterior, amb 27.145 beques atorgades. 

El total de sol·licituds registrades sí que ha pujat respecte de l'any passat i n'hi ha hagut 35.594. Els districtes on se n'han demanat més són Nou Barris (20,36%), Sant Martí (15,04%), Sants-Montjuïc (12,91%) i Horta-Guinardó (11,74%).

El pressupost total dedicat a les beques és de 18 milions d'euros i el 52% corresponen a ajudes ordinàries, mentre que el 48% són extraordinàries. Pel que fa als alumnes que se'n beneficien, el 74% van a escoles públiques i el 26% a concertades.

Instituts a Temps Complert

En paral·lel, la convocatòria de beques menjador ha incorporat el programa Instituts a Temps Complert, a través del qual el Consorci ha becat 744 becats per participar en activitats complementàries al seu centre educatiu més enllà de les hores lectives. 
Arxivat a