«El nexe és el respecte»

Martí Anglada destaca la tècnica periodística de Pep Martí a l’hora d’entrevistar, en la presentació del llibre “Catalunya, cap on vas?” a Girona

Presentació del nou llibre de Pep Martí amb Ferran Casas i Martí Anglada a Girona.
Presentació del nou llibre de Pep Martí amb Ferran Casas i Martí Anglada a Girona. | NacióDigital
15 de novembre del 2018
Actualitzat el 16 de novembre a les 10:31h
La tempesta ferotge desfermada a Girona durant el vespre d’aquest dijous no ha impedit al periodista de NacióDigital Pep Martí presentar el seu llibre Catalunya, cap on vas? a l’emblemàtica Llibreria 22 de Girona. Durant l’acte, l’han acompanyat el veterà cronista Martí Anglada –un dels 33 personatges entrevistats al llibre– i el subdirector del diari, Ferran Casas, autor del pròleg. L’amfitrió Jordi Gispert, responsable de La 22, ha estat l’encarregat de les presentacions i de donar la benvinguda als assistents.

Martí Anglada ha destacat l'acurada tècnica periodística de Pep Martí a l’hora d’entrevistar, "amb una barreja de candidesa i una suposada ignorància, que queda desmentida ràpidament amb la qualitat de les repreguntes". Dels 33 personatges entrevistats al llibre, que reflecteixen l’evolució del país durant els mesos anteriors i posteriors als moments més calents del procés, Anglada ha destacat que "el nexe és el respecte". "Pep Martí ha sabut seleccionar gent de totes les ideologies, però no hi ha cap sabotejador de la convivència. Ha sabut trobar les interseccions entre tots ells", reflexiona el periodista. 

Abans, Ferran Casas havia destacat també les qualitats humanes i professionals de l’autor de Catalunya, cap on vas?, publicat per edicions Saldonar. Casas ha explicat que al llarg de la seva carrera ha conviscut amb molts periodistes "però pocs n'he trobat de tan bons, tan ben preparats i tan humils com en Pep Martí".

L’autor ha agrait les paraules i ha convidat els lectors a endinsar-se en un recull d’entrevistes publicades a NacióDigital que surten de la immediatesa de la informació política estricta. “Són converses pausades, preparades amb temps i editades amb cura, que van més enllà de l’actualitat més immediata i permeten una aproximació diferent als personatges”. Martí ha destacat que el llibre “aguanta bé el pas del temps, es pot llegir ara i rellegir d’aquí a un mesos".
Arxivat a