​L'Ajuntament de Sabadell es prepara per intervenir el servei de recollida de la brossa a Smatsa

Ho fa després que l'ERO que ha presentat l'empresa

Camions d'Smatsa a Sabadell
Camions d'Smatsa a Sabadell | Albert Hernàndez
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:44h
L'Ajuntament de Sabadell està iniciant els tràmits per intervenir el servei de neteja per tal de fer front als acomiadaments que preveu l'ERO de l'empresa concessionària Smatsa i evitar l'impacte que aixà tindria en la prestació del servei. En un comunicat emès aquest dijous, el govern municipal rebutja del tot l'ERO, qualifica de "greu" la situació que es viu en el sí de la companyia i s'ha posat a disposició dels representants sindicals per intentar fer de mitjancer amb la direcció de l'empresa.

Segons el govern municipal, els arguments que exposa Smatsa per justificar l'ERO són "una estratègia per aturar i obstaculitzar el necessari exercici de control que està portant a terme l’Ajuntament". En aquest sentit, l'executiu local va promoure una inspecció tècnica de facturació (ITF) per obligar l'empresa a cobrar pels serveis prestats amb el preu contractual que va oferir, i no segons els equips que posava a disposició.

La companyia considera que el nou sistema implica una reducció de la seva facturació i decideix així ajustar la plantilla. Des del consistori defensen que l'actuació municipal només vol garantir el compliment del contracte i el control del principal servei públic de la ciutat.

"El fet que aquest contracte estigui en mans de la justícia, i amb clars indicis d’irregularitats, justifica encara més aquest exercici de control i fiscalització", sentencia el consistori en el comunicat.