Ciutadans confirma via carta a Torra que no participarà en la cimera pel diàleg

Inés Arrimadas insisteix en què se celebri un ple monogràfic per parlar sobre el conflicte català al Parlament

Inés Arrimadas, en un debat al Parlament
Inés Arrimadas, en un debat al Parlament | Adrià Costa
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:07h
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha confirmat via carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que deixarà buida la cadira de la cimera pel diàleg. La formació taronja segueix reivindicant que el debat s'hauria de fer al Parlament a ulls de tota la ciutadania en forma de ple monogràfic, una proposta que ha estat rebutjada ja pels grups sobiranistes. A més de Ciutadans, tampoc el PP i la CUP atendran la cita convocada al Palau de la Generalitat.

En la seva missiva, Arrimadas argumenta que el principal diàleg "que s'ha trencat" i que és necessari recuperar és entre catalans. Argumenta que si no s'ha recuperat ha estat perquè el propi president de la Generalitat "no s'ha sotmès a una sessió de control" durant el temps que el Parlament va estar "tancat", situació agreujada perquè el Govern "menysté" la institució creant "organismes al marge" del Parlament i perquè el president es va "negar" la setmana passada a respondre als grups en el debat obert abans de la sessió de control. Accions com aquestes, considera Cs, tanquen la porta al diàleg.

"Donades le actuals circumstàncies, entenem que qualsevol debat polític rellevant relatiu al futur de Catalunya entre les forces polítiques amb representació parlamentària s'ha de realitzar al Parlament amb respecte a les normes democràtiques vigents", defensa Ciutadans, que insisteix en la proposta de celebració d'un ple monogràfic sobre el conflicte a Catalunya. 
 

Carta d'Inés Arrimadas al president Quim Torra by naciodigital on Scribd