Ciutadans denuncia Arran per un delicte d'odi per llançar pintura a la casa de Llarena

El partit liderat per Arrimadas demana a la Fiscalia que actuï contra aquells que van voler "humiliar, menysprear i desacreditar" el jutge i el conjunt del Poder Judicial

Dos membres d'Arran llancen pintura groiga al portal de casa del jutge Llarena
Dos membres d'Arran llancen pintura groiga al portal de casa del jutge Llarena | Arran
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:10h
El grup parlamentari de Ciutadans ha presentat una denúncia contra l'organització juvenil Arran, per l'acció que aquesta va portar a terme aquest dimecres amb pintura de color groc a la casa que té el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Sant Cugat del Vallès. La seva líder, Inés Arrimadas, i el diputat Carlos Carrizosa han fet entrega de la denúncia a la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona, a qui insten a actuar per un presumpte delicte d'odi i un altre de danys.

En la denúncia, Ciutadans s'adreça a les persones físiques que van portar a terme l'acció i contra Arran. En cas que aquesta no tingui entitat jurídica, precisen, fan responsable la CUP per la seva vinculació organitzativa. El partit d'Arrimadas també fa un recull de premsa amb imatges de l'acció, relata exactament els fets, descriu les imatges i la música, i fa constar tuits de l'organització vinculada a la CUP, on es reivindica l'acció. 

Segons la denúncia, a més, el que es porta a la Fiscalia "no constitueix un fet aïllat" comès per uns individus que actuen de forma independent, sinó que respon a una "estratègia curosament planificada i dirigida per responsables" d'organitzacions polítiques i socials que, tal com s'esgrimeix, "tenen entre les seves finalitats atemptar contra l'ordenament constitucional espanyol, contra els drets fonamentals i llibertats públiques" que la Constitució empara. Especialment, afegeixen, l'objectiu d'Arran és "humiliar, menysprear i desacreditar" l'autoritat i els membres del Poder Judicial. 

El fet de gravar l'acció, destaquen, respon a l'objectiu de "fomentar, promoure i incitar directa o indirectament l'odi, l'hostilitat i la violència" contra Llarena i la resta de membres del Poder Judicial. 

Arran reivindica l'acció

Aquest dimecres, de fet, Arran va manifestar que "el jovent s'ha de dotar de les eines al seu abast per atacar un sistema hereu del franquisme que reprimeix". "Entenem que Llarena és un dels símbols principal de la justícia espanyola", va assegurar Arran des de les portes de la Ciutat de la Justícia aquest dimecres. L'organització, a més, va assegurar que continuarà duent a terme accions d'aquest tipus: "Atacarem les voltes que faci falta la justícia espanyola i totes les seves ferramentes repressives".