L’Hospital de Sant Pau vol ser més «competitiu» amb el nou edifici de recerca

El president Torra inaugura la nova seu de l’institut de Recerca del Sant Pau llegint una carta del conseller a l’exili Toni Comín

L'Hospital ha inaugurat avui el nou edifici de l'Institut de Recerca
L'Hospital ha inaugurat avui el nou edifici de l'Institut de Recerca | Aldo Amoretti
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:25h
L’Hospital de Sant Pau ja ha inaugurat oficialment el que ha estat en els darrers anys el seu principal repte: el nou edifici del seu Institut de Recerca. La instal·lació té 9.681 metres quadrats i agrupa en cinc plantes dependències i departaments de l’institut que fins ara es trobaven disperses entre les instal·lacions de l’hospital, així com els investigadors que hi treballen. Un pas endavant que l’hospital espera que li serveixi per ser més “competitiu”, en paraules del president del patronat de l’institut, Enric Argelagués, i del seu director, Jaume Kulisevsky.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha assegurat ser “conscient”  de les reivindicacions dels professionals de l’àmbit de la salut i ha llegit una carta escrita pel conseller a l’exili, Toni Comín, exresponsable del departament de Salut. “Sense recerca no es pot explicar l’altra qualitat del nostre sistema sanitari”, ha dit Comín, que ha qualificat el Sant Pau com un dels “bucs insígnia” de la sanitat catalana.

Crida als investigadors joves

L'objectiu de l'Hospital de Sant Pau amb el nou edifici, segons els seus responsables, és fomentar la innovació i també la captació de talent. "Volem investigadors joves i per això hem de ser més competitius", ha assegurat Kulisevsky. 

Sens dubte el nou edifici representa un pas endavant per a l'hospital. Primer de tot, pel que fa a l'aspecte exterior. Els investigadors passaran de treballar en barracons, en paraules del mateix director de l'institut, a fer-ho en un edifici d'arquitectura de disseny.

D'altra banda, el nou institut permetrà agrupar les línies de recerca dedicades a malalties cardiovasculars, malalties genètiques, epidemiologia, oncologia o malalties neurològiques, entre altres. L'edifici també acollirà el Centre d'Investigació del Medicament, que es dedica a estudiar i comprovar els efectes dels nous fàrmacs.

La UAB demana un pas més

Per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), lligada al centre hospitalari a través de la docència, l'evolució del Sant Pau no pot acabar aquí. La seva rectora, Margarita Arboix ha demanat avui fer "un pas més" i crear una escola de ciències mèdiques aprofitant la infraestructura de l'hospital. "El Sant Pau té capacitat de tenir dins una facultat de medicina, una escola d’infermeria i docència de grau i postgrau", ha afirmat.

Caldrà veure si la idea exposada per Arboix pren forma, però de moment el Sant Pau ha complert el seu gran objectiu de proporcionar una nova ubicació al conjunt d'investigadors que treballen en les seves instal·lacions.
Arxivat a