La Sagrada Família i l'Ajuntament ratifiquen regularitzar la llicència d'obres

El temple aportarà 22 milions en 10 anys per finançar les despeses públiques que suposen les seves activitats

La Creu Gloriosa de la Sagrada Família, en primer pla
La Creu Gloriosa de la Sagrada Família, en primer pla | Europa Press
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:08h
Llum verda a la regularització de la llicència d'obres de la Sagrada Família a Barcelona. Avui la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha ratificat l'acord entre l'Ajuntament i el temple, pel qual la Sagrada Família aportarà 22 milions d'euros en 10 anys per finançar les despeses públiques que suposa la seva construcció i les seves activitats.

Entre altres serveis que es nodriran dels diners del temple hi ha el transport públic, l'ús del qual és intents segons el consistori a l'entorn de la Sagrada Família. En aquest sentit, set milions del total de l'import de la llicència d'obres es destinarà a millorar l'accessibilitat amb metro a la zona. A més, es destinaran 4 milions a la reurbanització de carrers de l'entorn.

Tot plegat en el marc d'una modificació del planejament urbanístic que permetrà que la Sagrada Família regularitzi la seva llicència d'obres. Per fer-ho, també serà necessària l'aprovació d'un pla especial urbanístic que es tramitarà pròximament.

Un pagament que arriba 136 anys tard

El pacte entre l'Ajuntament i la Sagrada Família es va segellar a l'octubre, després que el temple no pagués cap llicència d'obres en els 136 anys que fa que es van iniciar els treballs de construcció. 

Després de dos anys de negociacions, l'objectiu és que l'acord serveixi perquè la regularització de les obres per part del consistori permeti acabar el temple.
Arxivat a