1 de 10
Barcelona

​Com gestionar els col·lapses als accessos de Barcelona?

Autopistas col·labora amb l'Ajuntament per analitzar els impactes en la mobilitat en diversos escenaris

La Meridiana de Barcelona | Adrià Costa
per Redacció, 14 de novembre de 2018 a les 15:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com gestionar els col·lapses als accessos de Barcelona? Autopistas, companyia del grup Abertis, treballarà conjuntament amb l'Ajuntament per millorar la gestió de la mobilitat a les entrades i sortides de la ciutat. L'objectiu final d'aquest desafiament és simular escenaris, partint de dades creuades entre Autopistas i altres entitats, que permetin disposar a l'Ajuntament de la informació necessària per planificar futures actuacions de mobilitat orientades a reduir la congestió i la contaminació. 

Xavier Serra, director de Desenvolupament de Concessions i Transformació d'Autopistas, ha explicat que "els possibles models futurs de gestió de les principals vies d'accés a la ciutat i les tendències de mobilitat que apliquen o analitzen altres ciutats en els àmbits metropolitans, plantegen la necessitat de disposar d'escenaris de simulació basats en dades que facilitin a l'Ajuntament la definició i implementació de futures estratègies de mobilitat. La nostra experiència internacional col·laborant amb altres ciutats en l'àmbit de la mobilitat i el compartiment de dades de les principals vies d'accés de Barcelona, aportaran valor a aquest repte conjunt que desenvoluparem amb l’Ajuntament".


Després d'un procés de selecció, les empreses CIM i Mosaic Factor començaran a treballar al costat dels equips operatius d'Autopistas, l'Ajuntament i el programa DataCity per trobar solucions eficients. Les primeres conclusions s'anunciaran en un Demo Day a l'Ajuntament de Barcelona a finals de febrer de 2019.

El Programa DataCity, que desenvolupa solucions innovadores i viables als desafiaments de la ciutat, s'ha presentat aquest dimecres en el marc de l'SmartCity Expo World Congress 2018 i es desenvoluparà durant els propers quatre mesos.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació