Puigdemont i Aragonès trenquen el gel a Waterloo

El president a l'exili i el vicepresident es reuneixen per analitzar la situació política i s'emplacen a "treballar conjuntament"

Pere Aragonès i Carles Puigdemont
Pere Aragonès i Carles Puigdemont | @perearagones
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:44h
Carles Puigdemont i Pere Aragonès s'han reunit per primera vegada a Waterloo des que el nou home fort d'ERC és vicepresident del Govern. L'encarregat de fer-ho públic a través de Twitter ha estat el mateix Aragonès, que també s'ha citat amb Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret. La trobada és rellevant perquè suposa la primera trobada institucional entre ells dos després de les que ja van mantenir mentre el president a l'exili abans i després de la detenció a Alemanya del mes de març. El judici de l'1-O i el Consell per la República han estat dues qüestions damunt la taula.

El moment de la trobada no és casual. S'emmarca en el restabliment del contacte entre Puigdemont i Oriol Junqueras, i arriba un dia després que el màxim dirigent de Junts per Catalunya (JxCat) s'oferís per anar com a número dos del líder dels republicans a les eleccions europees a través d'una llista unitària. En una entrevista publicada al diari El Nacional, Puigdemont va fer constar que Aragonès, el màxim dirigent d'ERC dins del Govern que presideix Quim Torra, encara no s'havia citat amb ell.

La possibilitat que les dues formacions acudeixin juntes a les europees és, per ara, escassa. Els republicans desconfien d'aquesta fórmula d'unitat electoral després de l'experiència de Junts pel Sí -que va quedar lluny de la majoria absoluta-, i no descarten arribar a acords amb Bildu. Per la seva banda, l'espai de la Crida Nacional per la República seguirà pressionant per una candidatura conjunta de l'independentisme com la que va defensar ahir Puigdemont des dels micròfons de Catalunya Ràdio.