VÍDEOS Xoc entre antifeixistes i unionistes a les portes de la Ciutat de la Justícia

L'enfrontament coincideix amb les declaracions d'agents de la Policia Nacional per l'actuació de l'1-O

Manifestacions a les portes de la Ciutat de la Justícia a favor i en contra de la policia espanyola.
Manifestacions a les portes de la Ciutat de la Justícia a favor i en contra de la policia espanyola. | Aida Morales
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:53h

Enfrontament entre un grup d'antifeixistes, membres d'Arran i dels CDR amb una desena d'unionistes a les portes de la Ciutat de la Justícia aquest dimecres al matí. Els dos grups s'han aplegat davant els jutjats coincidint amb la segona jornada de declaracions d'agents de la Policia Nacional per l'actuació de l'1-O. Aquest dimecres, quatre agents més declaren com a investigats al jutjat d'instrucció 7 per les càrregues policials als col·legis i centres de votació

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir i han muntat un cordó per separar-los. Els antifeixistes han fet proclames com "fora feixistes, dels nostres barris", mentre que els espanyolistes els han replicat que els "nazis" són ells, han entonat càntics a favor de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, i han cridat lemes com: "Aigua i sabó, és la solució" i "al pa, pa, i al nazi, pum".

Membres d'Arran han aprofitat per fer una protesta contra les darreres actuacions dels Mossos i detencions aquest dimarts per part de la policia nacional espanyols. Així, han cremat fotografies del conseller d'Interior, Miquel Buch, molt criticat per la manera d'actuar dels agents de la policia catalana durant els últims mesos i, sobretot, per permetre les manifestacions del sindicat policial Jusapol. 
Membres d'Arran detinguts

La portaveu d'Arran, Núria Martí, ha denunciat les detencions produïdes -una a Terrassa i dues a Barcelona- ahir al matí i vespre, vinculades a la manifestació antifeixista -on també van participar CDR- el passat 29 de febrer, per mostrar el rebuig al sindicat Jusapol, que pretenia homenatjar els agents del CNP i de la Guàrdia Civil que van participar en les càrregues del referèndum de l'1-O. "Aquesta convocatòria no s'hauria d'haver permès mai, però davant del despropòsit, les joves vam decidir actuar", ha recordat, al temps que ha denunciat que, "quan Madrid ordena, la Generalitat obeeix". 

Pel que fa als detinguts, el seu advocat, Xavier Monge, ha denunciat "l'anomalia" que suposa que, fins aquest matí, no s'hagi conegut on es trobaven els dos detinguts quan, per altra banda, des de la comissaria de la Verneda els havien dit que passarien a disposició judicial a primera hora. Fins el moment, doncs, "ni els seus familiars, ni l'advocat tenia constància d'on es trobaven", ha lamentat, posant de manifest la "desorientació i el desconeixement absolut" de la situació. Això, ha dit, vulnera "tots els drets dels detinguts" i, "des del punt de vista processal i jurídic no té cap explicació". 

Els delictes pels quals se'ls acusa són desordres públics, amenaces i contra els drets fonamentals, segons ha informat el cos policial. Els tres detinguts estan sent traslladats a la Ciutat de la Justícia per comparèixer davant del jutge.