Detingut a Barcelona el membre d'una perillosa banda que preveia un assassinat imminent

S'amagava a Espanya després de fugir de Suècia per la seva suposada participació en set crims

Desplegament de la Guàrdia Civil per detenir el perillós criminal suec.
Desplegament de la Guàrdia Civil per detenir el perillós criminal suec. | Europa Press
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:32h

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un home de nacionalitat sueca que formava part de l'anomenada "Patrulla de la Mort", una violenta organització criminal de ciutadans suecs d'origen somali, dedicada al tràfic de drogues, al blanqueig de capitals i assassinats. Els integrants d'aquesta organització, segons la informació policial del país nòrdic, anaven a cometre, de manera imminent, un assassinat a Espanya.

Aquest perillós grup criminal, que estava dirigit per quatre joves d'edats compreses entre els 20 i 30 anys, estava sent investigat per les autoritats sueques per la comissió de set assassinats a Estocolm i per nombrosos delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals. Eren els responsables d'introduir grans quantitats d'haixix, cocaïna i de drogues sintètiques a Suècia.

La investigació va engegar el passat mes de setembre quan es va detectar la seva presència a la província de Màlaga, per la qual cosa es van activar les eines de coordinació internacional a nivell judicial, fiscal i policial existents entre Espanya i Suècia. La informació policial del país nòrdic apuntava al fet que aquest individu era un dels caps del grup criminal i que residia a Espanya després de fugir de Suècia, on estava sent buscat per cometre nombrosos delictes.

A Suècia van arrestar dos dels responsables de l'organització a partir dels quals van obtenir informacions importants sobre el parador de l'ara detingut. Els investigadors van localitzar el domicili on s'amagava, però un desplaçament inesperat a la ciutat de Barcelona va provocar que se l'arrestés a la capital catalana, on es feia passar per una altra persona per mitjà de documentació falsa.

El detingut de l'anomenada "operació Dajir" ha estat posat a disposició de l'Audiència Nacional, que ha iniciat el corresponent procediment judicial per agilitar la seva entrega a les autoritats judicials de Suècia.

Aquesta investigació s'ha dut a terme de manera conjunta per les Unitats Orgàniques de Policia Judicial de les Comandàncies de la Guàrdia Civil de Màlaga i Barcelona en coordinació amb la Policia d'Estocolm Districte Nord.

Arxivat a