La seguretat de Sants va registrar un passatger equivocat quan va detectar la maleta sospitosa

Adif es compromet a incrementar la presència de personal de seguretat privada en hores punta

Cues a Sants aquest dimecres al a matí
Cues a Sants aquest dimecres al a matí | ACN
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:23h
Els agents de seguretat privada de l'Estació de Sants van registrar el passatger equivocat després de detectar un objecte sospitós en una maleta, que dimecres va provocar desallotjaments a l'estació i a Atocha, a Madrid.

La seguretat de l'estació va detectar a través de l'escàner un objecte amb forma de granada, que va resultar ser la sivella d'un cinturó. Però mentre la dona que el duia a la maleta agafava un tren de Barcelona cap a Madrid, els agents registraven un altre passatger. Aquesta és la versió oficial que s'ha fet pública després de la reunió d'aquest matí entre els Mossos d'Esquadra, Adif i Renfe.

Revisió de protocols

L'incident farà que els diferents actors que gestionen la seguretat a l'estació revisin els seus protocols de coordinació. A més, Adif s'ha compromès a incrementar la presència d'agents de seguretat privada en les hores punta. 

Dimecres, els Mossos van rebre la comunicació quan passaven dos minuts de les vuit del matí, 33 minuts després que l'objecte sospitós passés per l'escàner i quan el tren on viatjava la propietària de la feia 22 minuts que havia sortit de Barcelona en direcció a Madrid.
Arxivat a