Economia Catalana

L’economia catalana creix un 2,7% interanual en el tercer trimestre, dos dècimes més que l’Estat

El PIB català modera el seu creixement per, en gran part, la desacceleració de la industria

per Redacció, 7 de novembre de 2018 a les 15:51 |
ACN
L’economia catalana continua creixent però modera el ritme. El PIB interanual es situa en el 2,7%, dos dècimes més que el conjunt de l’Estat Espanyol i un punt per sobre de la zona euro, segons l’estimació de l’Idescat i les Conselleries d’Economia i Hisenda publicat aquest dimecres. És la primera vegada que aquest indicador es situa per sota del 3% des del 2014.
 

La moderació de l’economia es demostra amb el creixement trimestral entre juny y setembre, que es situa en el 0,6%, una dècima menys que el mateix període de l’any passat.
 
Desacceleració global
 

Segons l’informe presentat avui, aquesta ralentització és degut a una baixada general de l’economia global i dels països de la zona euro per les tensions comercials a escala internacional.
 
Altres factors que han provocat aquesta desacceleració són l'encariment del preu del petroli, l'apreciació del dòlar que encareix les exportacions dels productes i el to menys expansiu de la política monetària del Banc Central Europeu (BCE). 
 
El sector serveis, el que dona més a l’economia
 
L’informe s’ha desglossat per sector d’activitats; el sector serveis és el que aporta més a l’economia catalana amb una taxa interanual 2,7%, una dècima més que el mateix període que l’any passat. D’altra banda, el sector industrial ha propiciat la desacceleració de l'economia amb una taxa també del 2,7%, 1,6 punts menys que el trimestre anterior (4,3%). 
 
Tot i això, la bona noticia és el que sector de la construcció continua la seva expansió amb un 5,1%, el que més creix. Malgrat això, la Conselleria ha remarcat que l'economia catalana manté el "patró de creixement equilibrat" registrat després de la crisi, amb contribucions positives dels diferents sectors productius.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació