Torra demana comparèixer al Parlament després de les peticions de presó de la Fiscalia

La mesa de la cambra i la junta de portaveus es reuniran demà dimecres a primera hora per acceptar la petició del president de la Generalitat

Quim Torra al debat de política general
Quim Torra al debat de política general | Adrià Costa
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:47h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat comparèixer davant del ple del Parlament arran de les peticions de penes de presó de la Fiscalia per a la cúpula del procés, efectuades divendres passat a través dels escrits d'acusació presentats al Tribunal Suprem i a l'Audiència Nacional. La intervenció de Torra s'haurà de validar en les reunions de demà dimecres al matí de la mesa de la cambra catalana i de la junta de portaveus. Torra, la setmana passada, va situar Pedro Sánchez com a "còmplice" de les demandes de presó del ministeri públic i va anunciar que l'independentisme li retirava el suport al president del govern espanyol, de manera que no tindria pressupostos.

La compareixença, que tècnicament ha estat demanada per tractar assumptes d'actualitat "política i judicial", coincideix amb el ple del Parlament que ja hi havia previst i que s'hauria d'allargar fins divendres. Les peticions de presó de la Fiscalia -de fins a 25 anys per a Oriol Junqueras i d'entre 16 i 17 anys per als membres del Govern empresonats, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell- van sacsejar l'independentisme la setmana passada coincidint amb el primer aniversari de l'empresonament de part de l'executiu català. Torra, per exemple, va anar a Lledoners a reunir-se amb els set homes privats de llibertat i després, des de fora, va solemnitzar la retirada de suport a Sánchez.

Un dels crits que més es va escoltar en les mobilitzacions de la setmana passada va ser el favorable a la "unitat", que es va multiplicar perquè Lluís Llach el va fer servir des del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada. En els últims dies, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han reprès el contacte per tal de pactar una estratègia unitària.