El Govern acusa els comuns de fer «xantatge» per vincular presos i pressupostos

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, descarta que sigui necessari un pacte que inclogui Barcelona i els comptes de l'Estat, i admet que caldrà una pròrroga temporal dels comptes catalans

Quim Torra, Pere Aragonès i Elsa Artadi, durant la reunió del Govern del 6 de novembre
Quim Torra, Pere Aragonès i Elsa Artadi, durant la reunió del Govern del 6 de novembre | Govern
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:33h
L'escenari pressupostari, complex, està lluny de resoldre's. El Govern ha intensificat els contactes amb la CUP -autodescartada- i els comuns per trobar socis i tirar endavant els comptes catalans, però s'hi barregen els números de l'Estat i també els de Barcelona. La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, s'ha mostrat molesta pel fet que -segons el seu punt de vista- els comuns hagi vinculat l'alliberament dels presos amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, que l'independentisme -per ara- no avala.

"Ens sorprenen declaracions com les de Joan Mena", ha apuntat Artadi, en referència a les paraules que va pronunciar ahir el portaveu de Catalunya en Comú. En concret, Mena va preguntar-se "en què ajudaria els presos" una pròrroga pressupostària dels comptes del PP. Aquest dimarts, els comuns han tornat a insistir en la necessitat de vincular l'escenari al Parlamernt i al Congrés dels Diputats, però la consellera ha descartat bescanviar les dues situacions. I, també, s'ha mostrat contrària a sumar a l'equació els pressupostos que portarà Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.