Els pastissers preveuen mantenir les vendes de panellets aquesta castanyada

Cada família es gastarà entre 15 i 20 euros en panellets, on el de pinyons segueix sent el rei de la taula

Els panellets, els reis de la castanyada
Els panellets, els reis de la castanyada | Juanma Peláez
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:40h
Els pastissers catalans preveuen mantenir les vendes de panellets per aquesta castanyada, un any on l'increment del preu dels pinyons posa per sobre de la resta el preu d'aquesta tipologia. El de pinyons, però, és el rei de la taula i suposarà el 75% de les vendes, tot i les noves tendències com la cobertura de xocolata, la crema catalana o els gerds.

Aquest any, el Gremi de Pastissers de Barcelona espera mantenir les vendes respecte de l'any passat, que estan estables des de fa anys. Així, la previsió és despatxar uns 250.000 quilos d'aquestes postres, aprofitant la tirada que suposa el pont llarg de quatre dies que molts catalans s'agafaran.
 

La castanyada ens ofereix una àmplia varietat de panellets. Foto: Juanma Peláez


Malgrat les noves tendències, el de pinyons segueix sent el panellet preferit amb diferència per sobre de qualsevol altre, amb permís dels d'ametlles, els de coco o els de xocolata. Però els més valents i atrevits també podran experimentar amb les varietats que es podran trobar en algunes pastisseries, com ara les de gerds deshidratats amb xocolata blanca o negre, els de castanya o els de crema catalana.

A més, els pastissers del Gremi també destaquen la creixent tendència a cobrir de xocolata aquest dolç de tardor, simulant ser un bombó.
 

Els panellets artesans, els de més qualitat. Foto: Juanma Peláez


Manteniment dels preus

Els preus dels productes seguiran una tendència continuista respecte els anys anteriors, si bé els pinyons, que ja de per si són un ingredient car, han patit un lleuger increment del seu cost. Per aquest motiu, de mitjana s'experimentarà una pujada del preu d'entre el 2% i el 3%. Així, els catalans ens haurem de gratar la butxaca per comptar amb una taula amb cara i ulls, sobretot i volem que el producte sigui de qualitat.

Amb tot, la previsió del gremi és que cada família es deixi de mitjana entre 15 i 20 euros, si bé el fet de celebrar la festa en grup farà que els números puguin ballar depenent del número de comensals.
 

Els panellets, els reis de la castanyada. Foto: Juanma Peláez