Ordre de crida i cerca contra 20 persones més vinculades als narcopisos del Raval

Interior va anunciar la detenció de 55 persones aquest dilluns, però Buch ja va avisar que no se'n descartaven més i el jutge ha dictat noves mesures

Els Mossos s'emporten un dels detinguts del macrooperatiu al Raval
Els Mossos s'emporten un dels detinguts del macrooperatiu al Raval | ACN
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:59h
Els Mossos d'Esquadra executen una ordre de crida i cerca per a 20 persones més vinculades al macrooperatiu policial al barri del Raval, segons ha informat el Departament d'Interior. Aquests se sumen als 55 detinguts que es van practicar aquest dilluns en una operació que, segons va precisar el conseller de l'àrea, Miquel Buch, que ha estat un "atac directe" i un "cop molt dur" a una xarxa de distribució de drogues de Barcelona.

Tal com va detallar, durant aquest operatiu es van practicar 40 entrades en narcopisos, dels quals 26 eren "narcopisos directes" i 14 eren pisos de la xarxa de distribució de droga al servei de la xarxa de narcotràfic. A més, va remarcar, 13 pisos ja van ser recuperats per les propietats corresponents, mentre que cinc van ser precintats a l'espera que es puguin trobar els propietaris, i la resta estan sota tutela judicial. En la macrooperació van participar des de primera hora del matí un total de 700 agents de policia i 200 de guàrdia urbana, amb un total de 55 detencions.

Els punts on es van concentrar les intervencions són la Rambla del Raval amb el carrer Hospital i el carrer Parlament amb ronda de Sant Pau, amb registres també al carrer de la Cera, al carrer Robadors i al número 7 de Sant Climent. Les entrades, però, també van afectar narcopisos del Gòtic. 

La macrooperació es va realitzar sota la coordinació del jutjat d'instrucció 27 de Barcelona, i té el seu inici en el treball de camp de la policia catalana durant els últims dos anys. Va ser, però, durant el mes d'abril quan aquesta es va incrementar. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal, i en les operacions hi participen una quarantena de lletrats de l'administració de justícia per poder fer els registres de forma simultània.
Arxivat a