El Govern establirà un règim de sancions per casos de discriminació

L'executiu reprèn el projecte de llei per a la igualtat de tracte, el tràmit de la qual va decaure en finalitzar la legislatura arran de l'aplicació del 155

Reunió del Govern del 30 d'octubre del 2018
Reunió del Govern del 30 d'octubre del 2018 | Govern
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:15h
El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, promogut pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies que lidera Chakir el Homrani. Aquesta llei, segons han indicat els responsables governamentals, té com a objectiu "fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació per raó de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, origen racial o ètnic, sexe o orientació sexual o per altra condició social o personal". Els tràmits ja es van iniciar el gener del 2017 i van quedar paralitzats arran de l'aplicació de l'article 155. El text aprovat avui és exactament el mateix que va validar l'anterior executiu.

"L'objectiu és clar: eradicar qualsevol expressió que atempti contra la dignitat", ha apuntat El Homrani. La norma preveu establir un règim d'infraccions i sancions que garanteixin les condicions bàsiques en matèria d'igualtat i no-discriminació, i es desenvoluparà a través d'un reglament propi. El règim d'infraccions i sancions serà d'aplicació supletòria al règim de sancions establert a la llei que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, aprovada el 2014.
 
La nova norma també preveu l'impuls d'un pla nacional per a la igualtat de tracte que té quatre mesures prioritàries: principis bàsics d'actuació en matèria de no-discriminació, plans per prevenir casos de discriminació, atencióp especial a les discriminacions "múltiples" i conscienciació de la ciutadania.