La pressió veïnal atura el desallotjament d'una finca ocupada al Gòtic de Barcelona

L'edifici, al número 3 del carrer Correu Vell, és propietat d'un fons d'inversió i el jutjat va donar de marge fins demà per buidar-lo

Un dels carrers del Gòtic de Barcelona
Un dels carrers del Gòtic de Barcelona | ACN
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:42h
Els Mossos d'Esquadra han suspès el desallotjament d'un edifici de pisos del Barri Gòtic de Barcelona, on hi viuen una vintena de persones inclosos quatre menors i dues embarassades, després que nombrosos veïns s'hagin concentrat a les portes del bloc. L'edifici, situat al número 3 del carrer Correu Vell, és propietat d'un fons d'inversió, Soverino BCN Investments. El jutjat va donar de marge fins aquest dimecres per desallotjar-lo, així que la policia catalana encara té unes quantes hores per tornar a intentar buidar-lo.

La finca està ocupada des del passat mes de gener en protesta per l'especulació immobiliària que està expulsant els veïns del barri.

Els Mossos actuen a instàncies d'un jutge que ha ordenat el desallotjament abans d'acabar el mes d'octubre. Segons els ocupants, a l'interior hi viuen 23 persones de diferent perfils: famílies amb menors, joves, estudiants i gent major d'edat. L'entitat Resistim al Gòtic demana ajuda per evitar el desallotjament. Desenes de persones s'estan concentrant a les cantonades de l'immoble.

Segons va explicar aquesta entitat quan es va produir l'ocupació, el fons d'inversió va adquirir la finca a finals del 2016 i va fer fora els seus veïns amb tot tipus de "xantatges". Alguns hi vivien des de feia 30 anys. L'edifici té nou pisos i dos locals. 

Arxivat a