Veïns del Raval temen que la operació contra els narcopisos violenti els drogodependents

Acció Raval sosté que el barri continuarà “abandonat” per part la Generalitat i reclama més ajudes per solucionar el conflicte

29 d'octubre del 2018
Actualitzat el 30 d'octubre a les 0:11h
La macrooperació policial contra els narcopisos d’aquest dilluns al barri del Raval de Barcelona ha sacsejat la delicada situació que es vivia amb la droga al districte de Ciutat Vella, donant una mica de tranquil·litat als veïns.

No obstant això, les entitats veïnals són conscients que la disminució de narcopisos no soluciona el problema i alerten de la possible reacció dels consumidors de drogues davant d'aquesta situació.

Així doncs, veïns del barri temen que la manca de droga sobre aquelles persones drogodependents pugui provocar situacions delicades, on la dependència i l'agressivitat siguin les protagonistes. En aquest sentit, consideren que les forces polítiques han de fer encara molta feina, i que el problema de la droga al Raval va més enllà de la presència de punts de venta i distribució.
 
“Els culpables són les màfies, no els consumidors”
 
Un portaveu de l’associació de veïns Acció Raval explica a NacióDigital que la proliferació de droga al barri “encara no s’ha acabat”. Considera que molts dels consumidors tornaran en busca de la seva dosi de droga "sigui com sigui": “Intentaran tornar, segur, i alguns voldran aconseguir per la força allò que busquen”.
 
No obstant això, i segons el portaveu de l'entitat, cal tenir en compte la seva situació i que el consum deriva d'una addicció: "No els considerem persones agressives, sinó gent que es troba enganxada i que en vol més”. La culpa d’aquesta situació, segons la plataforma, són les màfies: “Els culpables son les màfies, que viuen de les necessitats, i que han fet del Raval el punt de trobada dels drogodependents”. Per això, els veïns no descarten que es puguin repetir els problemes amb els narcopisos, i demanen a l'Ajuntament i a la Generalitat que ajudin: "Creiem que han de crear ajudes contra aquestes persones perquè puguin sortir del problema”.
 
Loperació arriba tard i el principal problema continua
 
Acció Raval veu “molt positiva” la macrooperació feta aquest dilluns, però pel col·lectiu arriba tard. “Això s’hauria d’haver fet abans, fa anys, tot i que considerem correcte que hagin anat al fons de la qüestió”, puntualitza el seu portaveu. Segons afirma, el gran problema són els molts habitatges que s’utilitzen pels narcopisos. “El que s’ha de fer és un pla d’habitatge. N'hi ha molts que no estan ocupats i que són objecte de l’especulació i de l'ocupació", denuncia.
 
L’associació de veïns també creu que és necessari fer un pla de consciencia i d’ajuda. “Si no es posen mesures, anem malament. El que es necessita son polítiques socials”, afirmen els veïns.
Arxivat a