De la llengua «segrestada» a la defensa dels floristes, les perles del llibre de Manuel Valls

L'exprimer ministre francès ha escrit un llibre per explicar la seva candidatura a Barcelona i posar a caldo els seus adversaris

Manuel Valls, avui, en la presentació del seu llibre
Manuel Valls, avui, en la presentació del seu llibre | Adrià Costa
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:13h
Manuel Valls ha presentat aquest migdia el seu llibre Barcelona, vuelvo a casa (Espasa), en el transcurs d'una trobada informativa. Aquest vespre, protagonitzarà un acte públic amb presència de l'escriptor Mario Vargas Llosa. Valls dona en el llibre detalls de la seva biografia i alhora escomet sense contemplacions contra els seus dimonis particulars, amb Ada Colau i l'independentisme en lloc destacat. El volum està farcit de frases que no deixen canya dreta. Aquí en teniu un petit mostrari.

La llengua catalana, "segrestada"

"El problema de la llengua ha estat dels més rendibilitzats pel separatisme, que ha intentat estigmatitzar els qui parlem català  i no ens considerem separatistes, alhora que pretén fer-se amb tot el relacionat amb el catalanisme cultural. No podem pretendre que ens segrestin la llengua".   

"El problema no està en promoure el català -això ja s'ha aconseguit des de fa molt de temps-, sinó en què el procés i els seus adeptes han tractat de reduir la llengua castellana al silenci".

"El projecte del procés no comportaria cap millora en matèria cultural, i tampoc ho faria en altres àmbits".

Els líders sobiranistes, uns salta-taulells

"S'ha generat una mena de culte als líders del moviment, que semblaven estar dirigits per un designi diví. Aquests salta-taulells, als qui en moltes ocasions se'ls ha anomenat 'messies de l'independentisme', han ideat les seves estratègies instal·lats en una ambició personal desmesurada".

"El vaixell, més aviat o més tard, s'enfonsarà. Ja han enfonsat la coalició de CiU; també van acabar amb Convergència, que no va poder sobreviure sola, amb el PDECat, i sota la direcció de Puigdemont, amb el que avui anomenen la Crida, seran capaços d'enfonsar tot el que se'ls posi per davant".

Salvar Barcelona

"L'auge de l'independentisme a Catalunya té un perill, probablement el major de tots pels qui ens sentim barcelonins, que és el de pretendre domesticar Barcelona i subordinar-la als interessos de l'independentisme i no als dels seus ciutadans".

"És paradoxal veure com a Barcelona es multa floristes i hotelers per ubicar les seves terrasses un o dos metres més enllà d'on els correspon, mentre l'ajuntament veu amb bons ulls l'ocupació de l'espai públic per manters. Jo estaré sempre amb aquells comerciants que avui se senten desprotegits".    

El futur

"Guanyi o perdi, em quedaré a Barcelona. És un compromís ferm amb els barcelonins, però també amb mi mateix".