Barcelona rehabilitarà el Borsí l’any 2020

La reforma i rehabilitació de l’antic edifici era una reivindicació veïnal des de fa molts anys

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, juntament amb el seu equip, a la presentació de la rehabilitació del Borsí
La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, juntament amb el seu equip, a la presentació de la rehabilitació del Borsí | Europa Press
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:00h
El Borsí del Gòtic de Barcelona es rehabilitarà després de bastant temps de reivindicació veïnal. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat aquest dilluns que la rehabilitació començarà al 2020 en la presentació de la proposta guanyadora per la reforma de l’edifici.
 
El Borsí és un edifici classicista de finals del segle XIX, obra de Tiberi Sabater i Carner, que està catalogat com un ben cultural d'interès local. Situat en la plaça Verònica, al barri del Gòtic, l'edifici ha posat al descobert un tram de la muralla romana original que embolicava Barcino.

Equipaments veïnals i lampliació de la biblioteca Andreu Nin

Les reformes tenen com a principal objectiu fer renéixer l'arquitectura original de l'antic Borsí amb un ús d'equipament de proximitat i de caràcter veïnal, que inclourà l'ampliació de la biblioteca Andreu Nin i un equipament sociocultural de gestió comunitària liderada per la plataforma veïnal 'El Borsí pel barri'.
 
Amb una clara mirada a recuperar l’essencia de l’edifici, els altres punts importants de la rehabilitació seran rescatar la visió de la muralla romana suprimint elements edificats, perquè així es puguin reconèixer les torres, i conservar i recuperar els espais més significatius restaurant les pintures, marbres i portes, entre altres elements.
 
L'espai compta amb 2.100 metres quadrats de superfície útil que es distribuiran en 950 metres quadrats per a la biblioteca, 800 per a l'equipament veïnal i la resta per a espais compartits.
 
Arxivat a