ERC manté que amb llistes separades «es recullen més vots»

Els republicans, que han proclamat Junqueras candidat a les europees, reiteren que es presentaran al marge del "centre-dreta" que suposa la Crida Nacional

El president del grup republicà, Sergi Sabrià
El president del grup republicà, Sergi Sabrià | Sara González
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:48h
ERC ha proclamat aquest dilluns Oriol Junqueras candidat a les eleccions europees. Els republicans segueixen amb el seu pla, que és presentar-se als comicis amb les seves sigles i refusar tota oferta de llista unitària independentista. "Està més que demostrat que, quan cadascú treballa bé l'espai polític que li toca, és quan millor resultat dona", ha assegurat el president parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, aquest dilluns. L'afirmació suposa tot un cop de porta al fet que dirigents com la consellera Elsa Artadi s'hagi mostrat "oberta" a parlar d'una llista conjunta a les europees encapçalada pel propi Junqueras.

Sabrià considera que la Crida serveix per reorganitzar l'òrbita convergent i garantir un espai independentista de "centre o centre-dreta fort". A partir d'aquí, ha argumentat que els republicans s'han de centrar en muscular-se desbordant les seves pròpies fronteres i mirant cap als comuns i, fins i tot, el PSC, mentre que la Crida pot fer el mateix amb les seves pròpies fronteres, que ubica en el centre-dreta. És aquesta estratègia la que considera que és útil per "eixamplar" la base de l'independentisme.

"El que no hem de fer és entretenir-nos en robar-nos vots els uns als altres", ha dit Sabrià, que descarta que ERC es plantegi modificar els seus estatuts per permetre la doble militància. I és que, ha recordat, un canvi d'aquest tipus correspondria al congrés del partit impulsar-lo.

Mobilització a Europa... i a Madrid?

Sabrià ha considerat que una mobilització a Europa -que s'està coent en aquests moments- és una "bona proposta" que pot tenir consens en aquests moments. Preguntat per si estarien disposats a convocar-ne també una a Madrid, ha respost que totes dues mobilitzacions han estat "sobre la taula" però que, ara per ara, cap es pot donar per tancada.

Converses amb Elisenda Alamany i els comuns

Just el dia en què la fins ara portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany, ha renunciat al càrrec, els republicans asseguren que mantenen una bona interlocució amb tots els sectors dels comuns. "Hem parlat amb Alamany, amb Albiach i amb ICV. Dona la casualitat que tots tres representen espais diferents", ha dit Sabrià.