Almenys 55 detinguts en el macrooperatiu contra els narcopisos al Raval de Barcelona

Més de 900 agents participen en el dispositiu i s'han fet una quarantena de registres en punts de venda de droga i habitatges dels investigats

Els Mossos s'emporten un dels detinguts en el macrooperatiu policial a Ciutat Vella.
Els Mossos s'emporten un dels detinguts en el macrooperatiu policial a Ciutat Vella. | ACN
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:04h
La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra està portant a terme aquest dilluns al matí un macrooperatiu a Ciutat Vella amb una quarantena de registres en pisos on es ven droga, els anomenats "narcopisos". Més de 700 agents de diferents unitats de la policia catalana participen en el dispositiu, que compta també amb la col·laboració de 200 agents de la Guàrdia Urbana. Almenys 55 persones han estat detingudes.

Concretament, s'han fet una quarantena de registres en narcopisos i també en habitatges dels investigats. En concret s'han realitzat 38 entrades, 27 de les quals en punts de venda de droga. També hi ha hagut entrades al Poble-sec, a Nou Barris i a altres punts de l'Àrea Metropolitana.

Hi ha dos punts centrals on s'agrupen Mossos, Urbana i ambulàncies: la Rambla del Raval amb el carrer Hospital i el carrer Parlament amb ronda de Sant Pau. Els agents porten els detinguts caminant fins aquests dos punts i des d'allà se'ls emporten a comissaria. Com a mínim hi ha registres a dos pisos del carrer de la Cera, al carrer Robadors i al número 7 de Sant Climent. Els registres afecten narcopisos però també domicilis del Gòtic i del Raval. La investigació és fruit d'un treball intensiu de dos anys en aquest districte, on els traficants de drogues ocupen pisos buits i els converteixen en punts de venda de droga. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'operatiu està coordinat pel jutjat d'instrucció 27 de Barcelona. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal. Quaranta lletrats de l'administració de justicia estan intervenint per poder fer els registres de forma simultània.
Arxivat a