Barcelona homenatja les Brigades Internacionals en el seu 80è aniversari

L'acte "La pàtria dels humans... Barcelona 1938-2018" s'ha celebrat davant el monument de David i Goliat, situat al Carmel

Ofrena floral en el 80è aniversari de les Brigades Internacionals
Ofrena floral en el 80è aniversari de les Brigades Internacionals | Ajuntament de Barcelona
Redacció
28 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:54h
L'Ajuntament de Barcelona ha homenatjat les Brigades Internacionals en el seu 80è aniversari en un acte celebrat al barri d'El Carmel, davant el monument de David i Goliat, sota el nom "La pàtria dels humans... Barcelona 1928-2018".

L’acte s'emmarca en el 80è aniversari de la desfilada de comiat dels milers de combatents de diversos països del món que de manera voluntària i solidària van venir a lluitar per defensar la República. Es tracta d’una gran trobada de reconeixement amb un to festiu popular i emotiu per transmetre la vigència dels valors de solidaritat, fraternitat, germandat, igualtat i coratge que van representar els Brigadistes. 

Xavier Albertí ha dirigit l'homenatge per a totes les persones voluntàries de diversos països que van viatjar a Espanya per lluitar a favor de la República en la Guerra Civil. L'alcaldessa Ada Colau ha presidit l'acte, organitzat entre el consistori, conjuntament amb l’Amical de les Brigades Internacionals(ABI) i la Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales (AABI).
 

Ada Colau, present en l'homenatge Foto: Ajuntament de Barcelona


"Parlem de persones valentes i solidàries que van triar posicionar-se davant uns fets horribles que no passaven a casa seva, sinó a un altre país", ha afirmat Colau davant de diverses personalitats, familiars i desenes d'assistents. L'alcaldessa ha volgut remarcar l'esperit dels brigadistes.

"Cal defensar-nos contra el feixisme, resistir l'extrema dreta i defensar alternatives democràtiques", ha refermat, i ha advocat per seguir construint una Barcelona republicana i antifeixista. Al seu torn, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello ha afirmat que el llegat dels brigadistes continua ben viu.

"És present a moltes manifestacions d'arreu del món on hi ha banderes de les brigades internacionals, que representen el millor de nosaltres mateixos i la creença que la humanitat és una sola, sense que importin els orígens de la gent", ha argumentat.
 

Un dels moments de l'acte "La pàtria dels humans... Barcelona 1938-2018" Foto: Ajuntament de Barcelona


L’espectacle ha inclòs interpretacions de "La Marsellesa", de la cantada "a galopar", poema de Rafael Alberti, un poema en forma de cançó de Bertolt Brecth, la lectura del discurs de comiat de la Pasionaria, de poemes d’Ernest Hemingway o del poema Home, de l’escriptora Warsan Shire. També hi ha hagut parlaments institucionals i ha finalitzat amb una ofrena floral. 
Arxivat a