El funicular del Tibidabo viurà una transformació radical

Es convertirà en la «Cuca de Llum» i s’integrarà al parc com una experiència més

El nou funicular per pujar al Tibidabo serà panoràmic
El nou funicular per pujar al Tibidabo serà panoràmic | Cedida
Redacció
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:40h
El tradicional funicular del Tibidabo amb més de 120 anys, passarà a la història el mes d'agost del 2020. Un nou funicular del segle XXI es convertirà amb el nou mitjà de transport, i una atracció més, per ascendir a la muntanya màgica de Barcelona. 

Anomenat "Cuca de Llum", el nou funicular tindrà vista panoràmica durant el trajecte d'ascensió al parc d'atraccions. L’interior quedarà liberalitzat, habilitant una major superfície disponible i convertint-se en un espai diàfan que oferirà una major permeabilitat visual interior. També s’instal·laran diverses pantalles interactives i tauletes electròniques que permetran la interacció dels viatges amb l’atracció, i que tindran una funció didàctica i d’entreteniment.
 

Imatge de com serà el nou funicular Foto: Cedida


Els viatgers podran conèixer com és el funcionament d’un funicular, la seva història, així com la del Parc en general, veure vídeos interactius i jugar a través de les tauletes tàctils, gaudint d’una completa experiència educativa voltant del Funicular i del mateix Parc d’Atraccions Tibidabo.

L’objectiu del canvi és millorar l’operativa, incorporar actualitzacions al sistema de seguretat, fes més fàcil el manteniment i millorar el confort dels usuaris. A més a més, la velocitat del nou funicular augmentarà fins als 10m/s, el que permetrà fer més viatges per hora, i també hi haurà més capacitat per passatgers, passant de les 120 places actuals a 252. Les tasques de remodelació tenen un pressupost de 18 milions d’euros i està previst començar el setembre de 2019, i acabarien l’agost del 2020. 

El primer funicular de l’Estat

El funicular del Tibidabo va començar a construir-se el juny del 1900 per iniciativa del doctor Salvador Andreu, fundador del Parc d’Atraccions del Tibidabo. La idea va sorgir arran d’un viatge a Suïssa d’un dels seus amics.
 

Funicular del Tibidabo del 1900 Foto: Cedida


El Dr. Andreu en va sentir a parlar i va decidir que aquell “estrany ascensor” era el transport idoni per poder accedir al cim del Tibidabo. El juliol del 1901 el Funicular ja va fer la seva primera ascensió a la muntanya, sota la supervisió de l’enginyer Bonaventura Roig i, una vegada enllestides les obres i els últims ajustaments, es va poder inaugurar a l’octubre del mateix any. Les primeres carrosseries estaven fetes de fusta i disposaven de 5 compartiments, repartits entre les classes preferent i general, amb una capacitat màxima de 80 passatgers per comboi.
Arxivat a