Pisarello deixarà l'Ajuntament i serà candidat dels comuns a Europa

Barcelona en Comú, que pretén tenir una veu pròpia al marge de Catalunya en Comú en la llista electoral amb Podem i IU, promou el primer tinent d'alcalde de Barcelona com a cap de cartell

Gerardo Pisarello
Gerardo Pisarello | Adrià Costa
Joan Serra Carné / Sara González
24 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:40h
Moviment de peces als comuns. El 26 de maig del 2019 la cita amb les urnes serà múltiple: no només se celebraran municipals -i autonòmiques en alguns territoris d'Espanya-, sinó també europees. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té clar que serà una prova de foc. S'hi jugarà l'alcaldia de la capital, pedra angular del seu projecte polític, però també vol que la seva formació tingui veu a Brussel·les. Precisament per això, Barcelona en Comú aposta pel primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, com a candidat a les europees.

Si cristal·litza l'opció, Pisarello s'incorporaria a la llista que lidera Podem i deixaria les responsabilitats a l'Ajuntament. Segons ha explicat ell mateix a Twitter després de dies de rumors, es presentarà a les primàries per dur a Europa "la veu de les ciutats del canvi". El moviment del dirigent dels comuns ja ha rebut el suport dels alcaldes de Saragossa, la Corunya i Santiago de Compostel·la, amb qui manté una bona relació personal.
 
Arxivat a