«Enderrock» celebra 25 anys amb 25 concerts en 15 llibreries

Artistes com David Carabén, Paula Valls, Cesk Freixas, Roger Mas, Gemma Humet i Guillem Roma actuaran en acústic en llibreries de Barcelona

Presentació del cicle 25X25 de l'Enderrock a la lliberia el Gat Pelut de Barcelona
Presentació del cicle 25X25 de l'Enderrock a la lliberia el Gat Pelut de Barcelona | Iván Beas
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:48h
25 músics dels Països Catalans. 25 recitals acústics. 15 llibreries de Barcelona. Són els ingredients per celebrar el 25è aniversari d'Enderrock, la revista de la música en català. Amb el cicle 25x25, del 6 de novembre al 4 de desembre, volen combinar dos aspectes diferents de la cultura per formar un paquet inèdit: llibreries i música.
 
El cicle s’ha presentat aquest dijous a la llibreria El Gat Pelut del barri de les Corts i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la col·laboració del Gremi de Llibreters i també de l’emissora iCat.
 
“La idea inicial era fer-ho en diferents punts singulars de Barcelona. Però el vers de Joan Margarit ‘La llibertat és una llibreria’ ens va inspirar”, assegura Lluis Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, en una roda de premsa que també ha comptat amb alguns dels músics participants al cicle.
 
25 artistes de diversos estils i procedències
 
“Hem buscat tan estrelles consagrades com futurs talents que estan fent-se un lloc”, afirma Gendrau. Els 25 artistes que hi participaran són d'estils i procedències diverses: Miquel Abras, Xarim Aresté, Carles Belda, Bikimel, David Carabén, Joan Colomo, Copa Lotus, Donallop, Exili a Elba, La Folie, Cesk Freixas, Pol Fuentes, Meritxell Gené, Gemma Humet, Jo Jet i Maria Ribot, Halldor Mar, Roger Mas, Enric Montefusco, Ivette Nadal, Ferran Palau, Caïm Riba, Guillem Roma, Joana Serrat, Suu i Paula Valls. L’accés als recitals serà gratuït, però caldrà reservar localitat a través de la pàgina web enderrock.cat.
 

Cartell del 25x25 d'Enderrock


El cicle posarà en contacte música i literatura en un format presentat per un periodista d'Enderrock i d’iCat amb el músic. Després, l'artista farà una actuació en acústic. “El binomi música més llibreries és una formula innovadora que val la pena i que des d'Enderrock volem apostar”, explica Gendrau.
 
Els recitals tindran lloc de dilluns a divendres a les 19.00, a més d’alguns acústics especials els dissabtes a les 12.00 en 15 llibreries de Barcelona. “Quan Enderrock ens va proposar aquesta idea, ens hi vam bolcar a la primera”, assenyala Marià Marin, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya. “És una gran proposta perquè podem fer que les llibreries siguin una finestra per la música en directe”, afegeix.
 
Suport municipal amb vistes al futur
 
A la presentació també hi ha participat Dani Granados, director de Cultura Viva de l’Ajuntament de Barcelona. “Amb aquest cicle volem posar en valor públic de la música i la cultura popular gràcies a una perspectiva de diversitat. Això demostra que Enderrock és més que una revista”, apunta.
 
Lluis Gendrau ha explicat que aquest cicle no es planteja per una sola vegada, sinó que vol tenir recorregut. “El nostre objectiu és que es faci en altres poblacions del país; volem que sigui permanent. Però això dependrà de l’èxit de la primera edició”. Situar el focus d’augmentar el capital cultural de la ciutat amb llibreries és un dels objectius del cicle”.
 
Per l’Ajuntament, volen descentralitzar la cultura per altres punts de la ciutat. “Això es un projecte per la descentralització de la cultura a Barcelona. Pero reconèixer altres llocs com a punts culturals on es poder irradiar perspectives crítiques i culturals, i que millor en un lloc com una llibreria”, explica Dani Granados.
 
El cicle comença el proper dimarts 6 de novembre a les 19.00 a la llibreria El Gat Pelut amb la cantautora osonenca Paula Valls.
Arxivat a