L'as a la màniga de Sánchez Llibre a Foment: propiciar el retorn d'empreses a Catalunya

El candidat a presidir la patronal catalana porta mesos de contactes intensos que donaran fruit els primers mesos del 2019

Josep Sánchez Llibre, candidat a Foment.
Josep Sánchez Llibre, candidat a Foment. | ACN
25 d'octubre del 2018
Un as a la màniga. Així defineixen empresaris que coneixen Foment del Treball la carta que té a les seves mans Josep Sánchez Llibre si és elegit president de la patronal en les eleccions del 5 de novembre. No s'espera cap altre aspirant i l'organització és a les portes d'obrir una nova etapa després del mandat de Joaquim Gay de Montellà. Fa mesos que l'exdiputat al Congrés i vicepresident de Dani s'ha abocat a contactes intensos amb diverses de les empreses que va decidir traslladar la seva seu fora de Catalunya la tardor passada. 

Segons fonts de la patronal, Sánchez Llibre ha mantingut aquestes converses informant en tot moment el prseident de la CEOE, Joan Rosell. El vicepresident de Dani és adjunt a la presidència de la CEOE per les relacions amb el Congrés i té una bona entrada en molts àmbits del món econòmic català. "Està fent una tasca de diplomàcia tranquil·la que serà molt efectiva", asseguren veus empresarials.

En el programa anunciar aquest dimarts, l'exdirigent democristià ja es referia al retorn de les empreses. No era retòrica. "Hi haurà bones notícies a partir del primer trimestre del 2019", asseguren. Es tracta, de moment, d'empreses mitjanes, alienes al sector bancari i que no concorren en borsa, però molt significatives. La seva bona sintonia amb Rosell -"són un bon tàndem", afirmen persones de la patronal- i la seva discreció donaran fruits aviat.