Torra afirma davant dels empresaris que «el que s'aconsegueix per la força té els dies comptats»

El president de la Generalitat presideix la 24 edició de la Nit de l'Empresari que celebra la Cecot

El president Torra amb els guardonats de la Nit de l'Empresari de la Cecot.
El president Torra amb els guardonats de la Nit de l'Empresari de la Cecot. | @davidgarrofe
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 22:04h
El president Quim Torra ha subratllat aquest vespre el bon estat de l'economia catalana, que ha demostrat la seva solidesa coincidint amb el procés sobiranista, el que desmenteix els mals pronòstics interessats. Torra ha felicitat la patronal Cecot pels seus 40 anys d'història i ha elogiat el paper dels empresaris en el progrés social. Torra ha recordat la Catalunya que, fa 40 anys, sortia de la dictadura. Passats aquests anys, ha dit, "l'Estat encara vol vèncer i no convèncer", per assegurar que "les coses que s'aconsegueixen per la força tenen els dies comptats". Ho ha dit en el transcurs de la 24 Nit de l'Empresari que celebra la Cecot.

L'acte d'avui s'ha fet al Teatre Nacional de Catalunya. L'edició d'aquest any s'ha celebrat sota el lema "Smart Society, transformació digital i apoderament social". Quim Torra ha recordat que el president Puigdemont va presidir fa un any un dels seus darrers actes oficials a la Nit de l'Empresari i ha al·ludit als "exiliats i empresonats". "Som al costat correcte de la història, com fa 40 anys", ha afirmat. 

El president de la Cecot, Antoni Abad, s'ha referit a les transformacions que les noves tecnologies generaran en el teixit econòmic, però ha fet una crida a evitar la por i a no mirar enrere. Abad s'ha referit a l'Administració Trump com un cas en què es vol avançar mirant enrere. Ha esmentat els informes del Fòrum Econòmic Mundial que xifren en 75 milions de llocs de treball el cost de l'impacte tecnològic, però que en pot generar 133 amb l'horitzó del 2022.

Abad: "Ser consultats és essencial"

Antoni Abad ha fet una crida a vigoritzar les institucions democràtiques, lligant-ho a la necessitat que el govern de l'Estat compleixi els seus compromisos: "On no hi ha una democràcia de qualitat, hi ha molts incompliments. La B40 no s'acaba, el corredor mediterrani no arriba, rodalies ha estat traspassada sense pressupost...". El president de la Cecot ha recordat: "El nostre Estatut no ha estat votat. Ser consultats és essencial".  

Els guardonats d'aquest any han estat a Miquel Martí, president del Grup Movetia, a la Personalitat empresarial; a Macsa ID el de l'empresa més internacional; el reconeixement a la innovació per a Cebiotex; el premi al comerç més dinàmic ha estat per a Dormity; Comser s'ha endut la distinció a la millor iniciativa jove empresarial; Airos Gluten Free ha obtingut el reconeixement CaixaBank a la pime responsable; el tercer Premi Prevint ha estat per a la Fundació Ampans; el premi a l'associació empresarial ha recaigut en l'ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials), i Mobles Lloveras i Casamitjana s'han emportat el premi a l'empresa centenària.    

En nom dels guardonats, l'empresari Miquel Martí ha fet una crida als grans valors que ell ha intentat seguir sempre i que considera essencials per ser un bon emprenedor: l'ètica, la capacitat d'adaptar-se als canvis, la voluntat de no defallir mai i pensar en el futur, és a dir, en la innovació.