Albiach, sobre el manifest del sector crític: «La diversitat de l'espai és una riquesa»

La presidenta parlamentària dels comuns confia que Elisenda Alamany segueixi exercint el seu paper com a portaveu i argumenta que s'ha cessat el coordinador del grup per "falta de confiança"

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu
La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu | Josep Maria Montaner
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:44h
"La diversitat de l'espai és una riquesa. Som més fortes perquè som diverses". Així ha valorat la presidenta parlamentària de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, el manifest encapçalat per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet que es presentarà aquesta mateixa tarda i en el qual asseguren que els sobiranistes se senten "orfes" dins del partit amb l'actual rumb de la direcció d'Ada Colau. La dirigent ha insistit que la formació segueix sent "sobiranista, republicana i progressista" i que si hi ha un sector que creu convenient obrir un debat s'ha d'expressar "amb naturalitat". Aplegar el màxim de gent possible en l'espai, ha insistit, és l''objectiu. 

La presidenta parlamentària dels comuns ha desvinculat la presentació del manifest de la destitució del coordinador del grup parlamentari, Marc Grau, un dels impulsors d'aquest moviment. Ha assegurat que es tracta d'un càrrec tècnic que ha perdut "la confiança de la majoria del grup". Alamany i Nuet no avalen aquest cessament. Tot i això, Albiach ha reiterat que confia que Elisenda Alamany continuï exercint la seva tasca com a portaveu. De fet, ha insistit que en els darrers plena no hi ha hagut "cap diferència ideològica" que doni peu a pensar que hi ha un risc d'escissió dins del partit. 

Un cessament en plena crisi interna

Albiach ha justificat aquest dimarts la decisió de cessar Grau després d'haver assegurat, quan va assumir la presidència del grup parlamentari, que no tenia previst fer canvis en l'equip. El cessament del coordinador del grup es va anunciar aquest dilluns a la nit sota l'argument que ha "perdut la confiança" dels diputats i després d'haver "exhaurit tots els intents d'arribar a una solució mediada". 

Les paraules de la presidenta del grup parlamentari arriben la mateixa tarda de la presentació del manifest dels crítics amb la direcció de Colau. "En cap cas aquest cessament s'ha realitzat per cap discrepància política, sinó com una necessitat evident per millorar els mecanismes de gestió interna, agilitzar la presa de decisions i fer-la més transparent", assegurava el comunicat que Albiach va fer arribar a l'executiva del partit per anunciar el cessament de Grau.