Troben amiant en altres 38 combois del metro de Barcelona

TMB fa una crida a la calma i diu que no hi ha cap risc per a la salut

Metro de Barcelona.
Metro de Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:54h
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha trobat amiant en 38 dels 109 vehicles del metro que han inspeccionat fins ara. Les inspeccions es van iniciar després que la setmana passada es localitzés aquest producte altament cancerigen en tres combois de la línia 1, la setmana passada. L'empresa ha fet una crida a la calma i assegura que no suposa un risc per a la salut.

Els vehicles, que són de les línies 1 i 3, no es retiraran de la circulació però se’ls marcarà perquè no facin accions que puguin suposar un risc per al passatge o els treballadors, tal com recull betevé. Si cal, però, es faran actuacions de retirada o de capsulament de l’amiant (és a dir, pintar-hi a sobre) per garantir que no es degradi. 

El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, ha explicat que tots aquests vehicles s’acabaran retirant de la circulació en un període d’entre tres o quatre anys perquè ja són cotxes vells.

Queden pendents d’inspeccionar un centenar de vehicles més. L’operatiu es farà durant les properes setmanes. La resta de vehicles de la flota de metro estan fabricats amb posterioritat a l'entrada en vigor de la prohibició d’utilitzar l’amiant.
 
Arxivat a