ÀUDIO La víctima de l'incident racista a Ryanair: «Mai m'havia sentit tan humiliada»

La policia britànica investiga l'incident, que va tenir lloc en un avió que anava de Barcelona a Londres

Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 7:50h


La policia britànica investiga un incident racista en un vol de Ryanair, en un vol que anava de Barcelona a Londres. Un home va escridassar i insultar una dona negra que havia de seure al seu costat. La tripulació va canviar de seient la dona i no va prendre mesures contra l'agressor.

Posteriorment, la víctima ha mostrat la seva indignació per una situació que qualifica d'humiliant, en una entrevista a la BBC que recull Catalunya Ràdio. "Em vaig quedar en xoc perquè viatjo molt i mai ningú m’havia dit res semblant", apunta la dona. "Mai m'havia sentit tan humiliada, perquè ell havia pagat el seu bitllet i jo també. Quin dret tenia ell a menysprear-me d’aquesta manera?", afegeix.

Critiques a Ryanair

L'incident va provocar una onada de crítiques a Ryanair. I és que a l'acte racista s'hi suma la reacció de la companyia, que va optar per canviar de lloc la dona, que rebia insults racistes. "No vull asseure'm al costat de la teva cara lletja, de la teva p... cara lletja", diu l'home. 



Un altre passatger intenta destensar la situació sense èxit i finalment la tripulació del vol opta per reubicar la dona. Moltes de les crítiques recriminen a la companyia no canviar de lloc l'home racista o, directament, fer-lo fora de l'avió.

Davant de tot plegat, Ryanair ha emès un breu comentari a Twitter: "Estem al corrent d'aquest vídeo i n'hem informat a la policia d'Essex". Des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha anunciat que es denunciaran els fets i han fet una crida per trobar testimonis.
Arxivat a