Colau avisa els promotors dels pisos rusc que impedir-ne el precinte és un delicte de desobediència

L'alcaldessa de Barcelona assegura que els serveis jurídics del consistori ja valoren el biaix legal de les decisions d'Haibu 4.0

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb responsables d'Interior i dels Mossos.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb responsables d'Interior i dels Mossos. | Aida Morales
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:50h
La promotora dels polèmics pisos rusc, Haibu 4.0, continua en la seva línia de desafiar l'Ajuntament de Barcelona i, després d'anunciar que tiraria endavant l'adequació dels espais on s'han d'encabir els pisos de pocs metres quadrats, s'ha negat a obeir les ordres de precinte del consistori. Així ho ha reconegut l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que aquest dilluns ha alertat que l'acció d'aquesta empresa podria incórrer en un delicte de desobediència. 

"Efectivament, aquest matí la Guàrdia Urbana ha anat a notificar que no tenen cap autorització ni llicència, i que estan fora de la llei", ha afirmat l'alcaldessa. En aquest punt, doncs, els agents han anat a informar del precinte i, "sorprenentment", ha dit, els responsables de l'obra "s'han negat a acatar". "Això és un fet inaudit que pot ser motiu d'un delicte de desobediència", ha avisat, i en aquest sentit ha anunciat que el cas ja s'ha traslladat als serveis jurídics de l'Ajuntament. 

Contra "l'infrahabitatge"

Segons Colau, el consistori barceloní seguirà actuant "amb totes les capacitats" perquè a la ciutat "no es permet infrahabitatge i habitatge fora de la normativa", i ha sentenciat: "L'habitatge és una cosa molt seriosa i tothom mereix un habitatge digne". En aquest sentit, ha remarcat que no permetran que "hi hagi empreses privades que es vulguin aprofitar de la necessitat d'habitatge de la ciutadania" amb propostes que van "contra la llei". 

No obstant això, el gerent de Haibu 4.0, Marc Oliver, ja va afirmar en declaracions a NacióDigital que la firma té tres noves ubicacions en secret a la capital catalana per convertir-les en pis rusc que sumen 99 places i que, per ara, escapen del control municipal.
Arxivat a