ERC lamenta que la CUP «abandoni la majoria» independentista al Parlament

Els republicans asseguren que no els fa por afrontar unes eleccions però insisteixen que no és una "solució" en aquests moments

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa | @Esquerra_ERC
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:22h
Els partits independentistes lamenten la decisió de la CUP d'endurir la seva oposició i, fins i tot, deixar els escons buits en alguns plens. "No podem amagar que ens dol que la CUP abandoni el vaixell de la majoria independentista que tant va costar revalidar a les eleccions del 21-D", ha assegurat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que no ha descartat seguir treballant amb els anticapitalistes perquè, si bé tenen "discrepàncies" a nivel estratègic sí que comparteixen l'"objectiu final": la República Catalana. 

Sobre un eventual escenari electoral, els republicans asseguren que no tenen "por" d'afrontar unes eleccions però que en aquests moments "no són una solució". Vilalta ha argumentat que en aquests moments hi ha una majoria que volen fer "efectiva" per avançar en el mandat derivat de les eleccions del 21-D. Avançar en l'àmbit social i d'internacionalització del procés, ha dit, són dues de les principals tasques que tenen en aquests moments els partits independentistes. De fet, ha considerat que el Consell de la República té un important paper en aquesta darrera qüestió.

El "desprestigi" dels tribunals espanyols

En el marc d'aquest paper d'internacionalització de la situació política catalana, Vilalta ha advertit que el "desprestigi" dels tribunals espanyols s'està consolidant. No només per la causa oberta contra l'independentisme, sinó que també per sentències com la de la Manada o per la decisió del Suprem de revisar la dels impostos a la banca. "L'estat de dret està tocat a l'estat espanyol. El desprestigi és absolut. Algú pot creure que els dirigents independentistes tindran un judici just?", ha etzibat tot afegint que la sentència de la causa per rebel·lió pot acabar sent una "condemna" del propi Estat.