El manteniment de les armes de l'exèrcit de l'aire costarà tant com totes les delegacions del Govern

El ministeri de Defensa licita un important contracte per dos anys que anirà a parar a un sol adjudicatari per 11,4 milions

Dia de les Forces Armades al quarter del Bruc.
Dia de les Forces Armades al quarter del Bruc. | Albert Alcaide
22 d'octubre del 2018
Actualitzat el 23 d'octubre a les 8:01h
El cost del manteniment extern de les armes de l'exèrcit de l'aire espanyol podria pujar fins als 5,7 milions anuals. Així consta en una licitació que el ministeri de Defensa va publicar divendres al Butlletí Oficial de l'Estat per a un acord marc per al "suport al sosteniment dels sistemes d'armes de l'exèrcit de l'aire en el comandament de suport logístic".

Segons consta en el plec de la licitació, el valor d'aquesta s'eleva a 11,4 milions d'euros, per bé que la contractació duraria dos anys, amb possibilitat de pròrroga pel mateix període, motiu pel qual l'empresa que se'n fes càrrec podria arribar a cobrar 22,8 milions. A nivell anual, per tant, suposaria una despesa de 5,7 milions, molt similar, per exemple, a tot el pressupost de les delegacions de la Generalitat a l'exterior, a les quals els comptes del 2017 li reservaven 6,6 milions d'euros.

Malgrat la magnitud del contracte, aquest no es parcel·la en lots i, per tant, tot el pastís se l'endurà un sol adjudicatari, el qual haurà de donar suport en el manteniment, la logística, l'operació, les modificacions, el transport o les adaptacions de l'armament de l'exèrcit de l'aire i els elements per executar-lo. Això inclou els equips electrònics, els ordinadors, les aeronaus, la maquinària o els propulsors, així com també els avions d'entrenament i els simuladors.
Arxivat a