David Baró: «Amb "Nostàlgia" proposo un viatge per diferents èpoques»

El mentalista estrena a l'Espai Àgora de Sabadell el seu darrer espectacle, "Nostàlgia"

David Baró, en un moment d'un dels seus espectacles
David Baró, en un moment d'un dels seus espectacles | Juanma Peláez
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:44h
El mentalista sabadellenc David Baró (Sabadell, 1976) torna a captivar-nos, aquest cop amb una nova posada en escena sobre l'escenari, batejat com a Nostàlgia. Baró farà l'estrena aquest mateix divendres a l'Espai Àgora de Sabadell, i poques hores abans de la primera actuació i n'ha parlat amb NacióSabadell.

- Nostàlgia és un títol molt profund. D’on ve el nom?

-Nostàlgia per definició és el sentiment de tristesa o de pena que se sent a causa d'estar lluny de les persones i dels llocs estimats o a causa de recordar èpoques passades. I és un sentiment que fa temps que jo mateix he anat sentint... deu ser la crisi dels 40! El cas és que se'm va acudir fer un espectacle per evocar nostàlgia.

- I què hi podrem trobar en aquest espectacle?

- Serà un viatge per diferents èpoques, amb situacions, objectes i musiques de diferents generacions, tothom s’hi sentirà identificat, passarem per cinc generacions, els nens de la postguerra, els babybomers, els EGB, els mil·lenials i els Z. Tot envoltat d'efectes de mentalisme amb telepatia, control mental, hipnosi i prediccions impossibles.   
 

El mentalista sabadellenc David Baró. Foto: NS / Cedida


- Quina és l’herència dels altres espectacles que has ofert? Com evoluciona un il·lusionista?

- Segueixo en el mateix estil de mentalisme desenfadat, distret i divertit però a l’hora sense perdre misteri i credibilitat. Aquest és el meu personatge, un mentalista creïble i divertit a parts iguals. Només hi ha una manera d'anar evolucionant, i m'ho va dir el meu referent Anthony Blake: Estudiar, practicar y trabajar.

- A banda dels espectacles que ofereix, ha publicat recentment llibres i té una consulta al centre de Sabadell. Com funciona tot plegat?

- Com a mentalista compagino tres línies professionals, els espectacles, la formació corporativa i la hipnosi clínica.

- També fa sessions a la Cambra de Comerç. 

- Com a formador de venedors amb tècniques de mentalisme, soc professor de la Cambra de Comerç de Sabadell i també em contracten les empreses per formar als seu equips comercials. Estic implantant el meu mètode El Venedor Hipnòtic, son tècniques de comunicació d’alt impacte com la hipnosi conversacional o la programació neurolingüística. El manual d’aquest curs és el llibre que acabo de publicar amb el mateix títol.
 

David Baró se centra en les supersticions. Foto: Juanma Peláez