Desmantellada a Sabadell una nau preparada per a produir 9.000 plantes de marihuana

Van detenir quatre persones

La plantació de marihuana de Sabadell.
La plantació de marihuana de Sabadell. | NacióSabadell
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:09h
Els Mossos d'Esquadra de Sabadell han desmantellat una gran nau industrial preparada per a produir fins a 9.000 plantes de marihuana. En l'operació van detenir quatre persones i es van comissar més de 3.000 euros en efectiu.

Segons ha pogut saber NacióDigital, els fets van passar el passat 12 d'octubre en una nau industrial al carrer Cabanyes, al sud de la ciutat. Pels volts de les 16.30 hores, agents dels Mossos que estaven fent un patrullatge preventiu de robatoris amb força a la zona industrial va detectar un home que sortia molt ràpidament d'una nau i s'amagava en un carreró, on hi havia aparcat un cotxe.

Els agents van pensar que podria haver robat dins la nau i el van aturar i identificar. En l'escorcoll del vehicle van trobar-hi cabdells de marihuana i 3320 euros que l'home duia. Com que estava molt nerviós, van decidir entrar dins la nau per si havia robat a l’interior.
 

Interior de la plantació de marihuana de Sabadell. Foto: NacióSabadell


A dins de la nau hi van trobar tres persones més que es feien passar per muntadors d'instal·lacions elèctriques i també se'ls va identificar. Mentre es va fer una inspecció de l’interior de la nau, que comptava amb 3500 metres quadrats de superfície, es va poder comprovar que tota ella estava preparada per al cultiu de marihuana, amb aparells d’aire condicionat, planters, pantalles de llum, transformadors, filtres d’aire, tubs de reg, extractors d’aire o sacs de compostatge, entre altres.

Es van localitzar tres sales de grans dimensions amb 2.934 plantes de marihuana i altres buides, però amb tota la infraestructura preparades per al cultiu. La capacitat total de la plantació es de 9000 plantes.

Finalment, es va detenir els quatre homes per un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de drogues, i defraudació de fluid elèctric. També es va desmantellar tota la infraestructura.

Els quatre detinguts tenen 53, 37, 30 i 28 anys, dos d'ells veïns de Mataró, i els altres dos de Parets del Vallès i Vilassar de Mar. El 14 d'octubre van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Sabadell, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 

Zona preparada per al cultiu de més marihuana. Foto: NacióSabadell