Sánchez Llibre presenta més de mil avals per presidir Foment

La candidatura de l'exdirigent democristià i vicepresident de Dani és l'única que optarà a liderar la patronal catalana

Sánchez Llibre envoltat d'empresaris que li donen suport en el moment de portar els avals a la seva candidatura a Foment.
Sánchez Llibre envoltat d'empresaris que li donen suport en el moment de portar els avals a la seva candidatura a Foment. | Europa Press
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:16h
Josep Sánchez Llibre ha presentat aquest divendres prop de 1.100 avals a la seva candidatura a la presidència de Foment del Treball, que se celebraran el 5 de novembre. Quan queden pocs dies perquè es tanqui el termini de presentació, que conclou el 29 d'octubre, tot indica que l'exdirigent democristià i vicepresident de Conserves Dani serà l'únic aspirant a succeir Joaquim Gay de Montellà.

Sánchez Llibre espera superar la xifra d'avals els propers dies. Tenint en compte que els electors amb dret a vot són uns 2.500, la seva candidatura podria arribar a un 70% de suports abans del dia electoral. En el moment de lliurar els avals, Sánchez Llibre ha recordat quins són els punts centrals del seu projecte: "Consolidar Foment com la casa gran dels empresaris a Catalunya i la seva plataforma a Madrid i davant les institucions europees". El candidat ha afirmat que vol "un Foment renovat, feminitzat i il·lusionat" per fer de l'organització un instrument que treballi per unes empreses més competitives i una societat més cohesionada.

El presidenciable de Foment ha aprofitat per elogiar la posició del PDECat i d'ERC al donar suport en el Congrés a la convalidació del decret sobre energia presentat per la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. El decret suposa una modificació de l'estructura tarifària que beneficiarà les empreses catalanes i inclou una ampliació del bonus social i exempcions impositives que permetrà abaratir el preu de la llum. El decret era una reivindicació històrica de les patronals CEOE i Foment.