El CGPJ es nega a reunir-se amb una representant del Govern per portar un llaç groc

La consellera Ester Capella envia una carta a Carlos Lesmes on denuncia discriminació per "motius ideològics"

Un llaç groc en suport als presos polítics
Un llaç groc en suport als presos polítics | ND
17 d'octubre del 2018
Actualitzat el 18 d'octubre a les 6:46h
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha negat a reunir-se, aquest dimecres, amb la directora general de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat, Montse Muñoz, perquè portava un llaç groc a la solapa. Aquesta és la situació que fonts del Departament de Justícia han denunciat, segons ha pogut saber NacióDigital, a través d'una carta enviada per la consellera Ester Capella al president de l'ens judicial, Carlos Lesmes.

La reunió havia de tenir lloc a Madrid, presidida pel president del CGPJ, i versava sobre el col·lapse dels jutjats especialitzats en clàusules sòl. En aquesta, la consellera havia delegat la representació a Muñoz, que hi compareixia a través de videoconferència, tal com estava pactat entre els serveis tècnics del Consell i del Departament de Justícia. Al migdia, quan estava prevista la reunió i a Madrid ja podien veure la imatge de la directora general i de la subdirectora que l'acompanyava, membres de la conselleria han rebut una trucada del gabinet del president del CGPJ, en què advertia que la reunió no començaria si Muñoz no es treia el llaç groc. 

Després de dues trucades més -tres en total-, i davant del fet que la representant del Govern s'ha negat a treure el símbol en solidaritat amb els presos polítics i exiliats, el Consell ha desconnectat la videoconferència, impedint així la participació de la Generalitat en la trobada. 

Carta de Capella a Lesmes

Davant d'aquest fet, Capella ha fet arribar -a través d'una carta a Lesmes- la seva "perplexitat i incredulitat" sobre aquesta decisió, i ha considerat el fet una clara "discriminació per motius ideològics". "Considero inadmissible que s'hagi ordenat la desconnexió de la videoconferència i impedit la participació de Catalunya (en la reunió) per un llaç groc en la solapa de la directora general", ha denunciat la consellera. 

En aquest punt, Capella ha recordat que "la voluntat de diàleg i de col·laboració del Govern és inqüestionable", tot i que ha remarcat que no permetrà "cap humiliació" com aquesta. Per això, ha reclamat a Lesmes una "rectificació immediata" perquè això no acabi de perjudicar la "reputació de jutges i magistrats" que sí que actuen sense interferències ideològiques. "La seva actuació partidista se suma a la decisió d'obviar injúries, insults i mostres d'odi per motius ideològics expressats per jutges i magistrats en el fòrum del Consell", li ha recordat. 

Carta Ester Capella a CGPJ by naciodigital on Scribd