Els 19 establiments que faran possible la primera Nit de les Llibreries

Les llibreries de Barcelona obriran les portes aquest dijous a la nit

La Llibreria Calders, ubicada al barri de Sant Antoni de Barcelona
La Llibreria Calders, ubicada al barri de Sant Antoni de Barcelona | Esteve Plantada
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat el 18 d'octubre a les 7:18h
Un total de 19 llibreries de Barcelona obriran les seves portes de nit aquest dijous, entre les 20.30 i les 23 hores, en la primera Nit de les llibreries, organitzada amb l'impuls del Gremi de Llibreters de Catalunya i dins de la programació de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta. A més d'obrir en horari nocturn, els establiments que hi participen oferiran un seguit de propostes variades -xerrades, debats i presentacions de llibres amb personalitats del panorama cultural actual- amb la intenció de reforçar el seu paper com a centres "d'interès crítics, propers, centrals i oberta a la ciutadania", segons informa l'Ajuntament

Situant els llibres com a "element indispensable per a l'estructuració de l'individu i la societat", les llibreries comparteixen molts valors amb la Biennal Ciutat Oberta, visibilitzant l'assaig, el pensament i les arts, alhora que se senten identificades com a equipaments de ciutat "garants de la cultura, la innovació i la participació en la vida pública". 

La Biennal de Pensament de Ciutat Oberta va començar el passat dilluns i acabarà el 21 d'octubre. El seu objectiu és connectar "el debat sobre el paper de les ciutats d'avui amb els grans reptes de la societat contemporània". És per això que convoca gent d'arreu del món per "pensar i debatre" qüestions de tota temàtica, en biblioteques, places i centres cívics, amb la participació de tothom. 

Els establiments que faran possible aquesta Nit de les llibreries, els horaris dels quals es poden consultar a través d'aquest link, són: 

Llibreria Rocaguinarda: xerrada i debat entre Ivan Miró, Laura Álvarez i Ariadna Trillas sobre l’habitabilitat de la ciutat: gentrificació, turisme i veïnatge.

Llibreria Sendak: xerrada de Bel Olid al voltant de la necessitat de preservar i potenciar la diversitat de models literaris a la literatura infantil i juvenil a partir del llibre Les heroïnes contraataquen.

Llibreria Barra/Llibre: xerrada al voltant del llibre Construyendo dignidad: del barrio a la ciudad, amb l’autor, Ángel Merino, l’activista Arcadi Oliveres i  el periodista Txema Seglers, com a moderador.

Llibreria Bolibloc: Xerrada sobre la migració i el rol de la dona en les nostres comunitats.

La Central de Mallorca: el relat de la història: nació, ciutat i classes populars amb la participació de Gonzalo Pontón, editor, i dels historiadors Borja de Riquer, Jordi Maluquer de Motes i Xavier Domènech.

La Central del Raval: presentació del llibre El Alma del mar, de Phillip Hoare, guanyador del Premi d’Assaig Samuel Johnson 2009.

Llibreria La Impossible: presentació del poemari Blau argila, d’Esperança Castell
Modernitat, progrés i dignitat humana. Diàleg de Marta Pérez amb l’autora i recital acompanyat de música.

Llibreria Espai Contrabandos: presentació del llibre La izquierda del Siglo XXI. Ideas y diálogo Norte-Sur para un proyecto necesario. Conversa de Jean-Louis Laville, autor del llibre, amb Joan Subirats, Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Llibreria Hispano Americana: tecnologia digital i cultura: l’empoderament de la ciutadania i el rol de les llibreries. Amb Francesca Bria i Guifi.net. Moderat per Ferran Fàbregas, de Bits & Books, seguit d’un taller d’eines de fabricació digital.

Abacus: xerrada i presentació dels llibres El fil invisible de Gemma Lienas; Dones úniques, de Montse Barderi, i Sara i els silencis, de Maria Escalas, amb jazz en directe, begudes i pica-pica.

Llibreria A peu de pàgina: recital poètic i representació teatral de l’obra de Pere Quart
La literatura com a eina de crítica social. Amb la intervenció de Jaume Fornés i Laura Riera. Posteriorment se servirà pica pica.

Llibreria Pebre Negre: presentació del llibre Mujeres, Casas y Ciudades, de Zaida Muxí”

Llibreria Antinous: consells i reflexions del poeta Walt Whitman en plena crisi del concepte de masculinitat.

Llibreria Animal Sospechoso: Valerie Coulton, Emilie Delcourt, Harriet Sandilans i Edward Smallfield conversen al voltant de la poesia com a catalitzadora de la innovació i del debat sobre societat i medi ambient.

La Casa del Llibre (Rambla de Catalunya): presentació del llibre Posverdades emocionales, de M. Mercè Conangla i Jaume Soler. 

La Casa del Llibre (Passeig de Gràcia) xerrada amb Martí Gironell i prelectura del nou llibre de Care Santos

Llibreria Gigamesh: xerrada entre Marcos Martin i Albert Monteys sobre la possibilitat d’utopia a partir del còmic.

Llibreria Calders: oberta al públic de 20.30 a 23h

Llibreria La Memòria: oberta al públic de 20.30 a 23h
Arxivat a