El Vall d'Hebron serà la seu de l'organització referent mundial en malalties minoritàries

La International Conference of Rare Diseases and Orphan Drugs s'hi instal·larà a partir de gener

Hospital de la Vall d'Hebron.
Hospital de la Vall d'Hebron. | Adrià Costa
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:31h
El Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es convertirà a partir del gener en la seu de la International Conference of Rare Diseases and Orphan Drugs (ICORD), l'organització referent mundial en malalties minoritàries, tal i com es va decidir per unanimitat en l'última reunió celebrada el passat mes de setembre per part dels membres del comitè de l'ICORD a Estocolm.

Al capdavant hi seran els doctors Joan X. Comella, director del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), i Manuel Posada, director de l'Institut de Recerca en Malalties Rares (IIER) de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII). Vall d'Hebron va estar representat en aquesta assemblea pel doctor Guillem Pintos, director clínic de Malalties Minoritàries.

El Vall d'Hebron ja forma part de deu xarxes europees de referència en malalties minoritàries. L'ICORD és una organització que engloba actors de diferents sectors vinculats a les malalties rares, des de professionals clínics, personal d'investigació, representants de la indústria farmacèutica i associacions de pacients. Des de la seva fundació, el 2007, ha estat coordinada per l'Institut Karolinska d'Estocolm. Els seus objectius estratègics són promoure i difondre el coneixement, tractament i investigació d'aquestes malalties, especialment en àrees poc desenvolupades o amb poca experiència. 

Vall d'Hebron té prop de 100 professionals especialistes que es dediquen a l'atenció de més de 300 malalties minoritàries. A més de ser l'hospital de l'Estat que en tracta més, és un dels centres punters d'Europa en aquest camp.
Arxivat a