Cs, sobre els Jordis: «No tenen un carnet d'impunitat»

El PSC demana que no es barregi la feina dels jutges amb l'acció política

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, durant el debat de política general
Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, durant el debat de política general | Josep Maria Montaner
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:34h
El primer any d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ha estat valorat amb fredor per part de Ciutadans i amb certa incomoditat per part del PSC. Els primers avalen la situació de presó preventiva perquè així ho recullen les interlocutòries del Suprem. Els segons, segueixen insistint que l'empresonament és "desproporcionat" però demanen que no es barregi la política amb l'actuació dels jutges. 

El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha argumentat que els Jordis són a la presó perquè així ho han decidit els jutges. "No tenen carnet d'impunitat. Tothom és igual davant la llei", ha assegurat. Carrizosa ha afegit que no són els únics que estan en presó preventiva a Espanya i que es tracta "probablement de les persones que més oportunitats i advertiments han tingut" abans d'acabar a la presó. Encara que en el moment del seu empresonament fossin activistes -lideraven l'ANC i Òmnium-, Carrizosa considera que sí que feien política.

Sobre el fet que l'expresident del Tribunal Suprem Pascual Sala hagi negat que es pugui considerar que s'ha comès un delicte de rebel·lió, el dirigent de Cs ha dit que les "opinions són lliures" i ha recordat que, en tot cas, seran els jutges qui ho determinin un cop es faci el judici. Carrizosa ha deixat anar, però, que Pascual és "expert en contenciós" i no en dret penal.

"El millor per a ells i per a tots és que no barregem el transcurs dels judicis amb les decisions polítiques", ha demanat la portaveu del PSC, Eva Granados, que ha insistit que els representants polítics s'han de centrar en la seva feina sense barrejar-la amb l'acció de la justícia.