El Govern recorda els Jordis i carrega contra l'Estat: «Només busca revenja»

La consellera de la Presidència defineix Sànchez i Cuixart com a "defensors de la democràcia" i sosté que "res serà igual" fins que quedin en llibertat

Reunió del Govern del 16 d'octubre del 2018
Reunió del Govern del 16 d'octubre del 2018 | ACN
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:35h
"Porten un any tancats. Són dos lluitadors de la democràcia i dels drets civils. No poden estar amb la gent que estimen, ni veure créixer els seus fills. Només es busca la revenja. L'Estat persegueix les idees", ha assegurat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en l'inici de la roda de premsa posterior al consell executiu. Es referia als 365 dies que porten a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a qui la justícia espanyola manté privats de llibertat arran de la manifestació del 20 de setembre a les portes de la conselleria d'Economia i la seva participació en el nucli decisori del referèndum.

Segons ella, "res serà igual" fins que acabi aquesta "injustícia", que també afecta el "Govern legítim". "Enviem el record i l'escalf a les famílies i als amics, per l'any que porten i el que estan patint", ha destacat Artadi, que ha comparegut acompanyada d'Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. El president Quim Torra visitarà Sànchez i Cuixart a Lledoners a les 16.30 i després participarà en la concentració de record als empresonats.